Web Analytics
scris miercuri, 23.10.2024

 DNA – Fost şef al ANAF Giurgiu, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a fostului şef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Giurgiu, Mihai Sebe, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă, după ce a pretins şi primit bani de la doi oameni de afaceri pentru a determina funcţionari publici din subordine să încheie controale la firmele celor doi afacerişti fără a sesiza organzele de cercetare penală şi fără a calcula prejudiciul adus bugetului de stat. Atât cei doi oameni de afaceri implicaţi, acuzaţi de cumpărare de influenţă, cât şi un consilier superior acuzat de complicitate la trafic de influenţă, au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Giurgiu.

 DNA – Fost şef al ANAF Giurgiu, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Citește și Accident urât în Trivale. Două persoane au ajuns la spital

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului SEBE MIHAI, şef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Giurgiu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă”, anunţă miercuri DNA.
Conform anchetatorilor, în perioada februarie – martie 2024, Mihai Sebe, în calitate de şef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Giurgiu, prin intermediul inculpatei Nae Nicoleta-Lucia, ar fi pretins şi ar fi primit, la date diferite, de la inculpatul P.S.I., administrator şi asociat unic al unei societăţi comerciale, sumele de 13.000 de euro (echivalent în lei) şi 20.000 de lei, pentru a-i determina pe funcţionarii publici din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală 3 Alexandria să finalizeze o acţiune de control, fără a consemna că societatea comercială respectivă înregistrează obligaţii fiscale datorate bugetului de stat şi fără a sesiza organele de urmărire penală pentru faptele constatate.

Sumele ar fi fost date şi pentru ca Sebe să-i determine pe funcţionarii A.N.A.F. să finalizeze acţiunea de control fără a calcula şi fără a stabili unui prejudiciu adus bugetului de stat, precum şi pentru a-l determina pe funcţionarul public din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Giurgiu – Inspecţia Muncii să finalizeze o acţiune de control fără ca inculpatul P.S.I. să mai depună la I.T.M. Giurgiu şi la Inspecţia Muncii documentele solicitate şi pentru ca societăţii comerciale respective să-i fie aplicată cea mai mică sancţiune contravenţională.

În perioada aprilie – mai 2024, Sebe, prin intermediul inculpatei Nae Nicoleta-Lucia, ar fi pretins suma de 15.000 de euro de la inculpatul C.E.G., reprezentant în fapt al unei societăţi comerciale, din care ar fi primit suma de 6.250 euro, pentru a-i determina pe funcţionarii publici din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală să nu dispună măsurile legale care se impuneau cu ocazia unui control efectuat la societatea respectivă şi să nu fie sesizate organele de urmărire penală pentru faptele constatate.

În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 115.743,72 lei existentă în contul bancar deschis de A.N.A.B.I., ce aparţine lui Mihai Sebe.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu cu propunerea de a se menţine măsura arestului la domiciliu şi măsura asiguratorie dispusă în cauză.
Anterior, pe parcursul urmăririi penale, s-au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu trei inculpaţi:
– NAE NICOLETA-LUCIA, consilier superior în cadrul Serviciului Fiscal Orăşenesc Bolintin Vale, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă.
În prezenţa apărătorului ales, inculpata a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, a acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi a fost de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, respectiv un an închisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.
În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 6.224 lei, existentă în contul bancar deschis de A.N.A.B.I., ce aparţine inculpatei.

Citește și: Finanțare de 16 milioane EUR pentru sprijinirea jurnalismului în întreaga Europă

– cu inculpaţii P.S.I. şi C.E.G., oameni de afaceri, în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea a câte unei infracţiuni de cumpărare de influenţă.
În prezenţa apărătorilor aleşi, cei doi inculpaţi au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi au fost de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, respectiv un an şi 6 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi interzicerea pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi aleşi în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Toţi cei trei inculpaţi care au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei au fost obligaţi la prestarea unei munci neremunerate, în folosul comunităţii, pe câte o perioadă de 60 de zile.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită