Web Analytics
scris miercuri, 23.10.2024

Lasconi şi-a delegat toate atribuţiile la primărie către administratorul public

Se face istorie în continuare la Câmpulung, cursul acesteia fiind direcționat conform rezultatelor înregistrate în alegerile locale din luna iunie. Câteva repere stabilite deja au legătură nu doar cu consiliul local rezultat în urma scrutinului, ci și cu vârful administrației, în condițiile în care atribuțiile de primar vor fi îndeplinite o perioadă de către administratorul public.

Lasconi şi-a delegat toate atribuţiile la primărie către administratorul public

În noua legislatură au apărut nouă nume noi, aflate la prima dobândire a calității de ales local, dar schimbare masivă a componenței a fost și în mandatul anterior, atunci când mai mult de jumătate dintre membri se găsea la debut. Inedit este faptul că în cazul PNL este primul mandat în care nu se regăsește un fost consilier, fie el ales și în anii anteriori, nu doar în 2020. Oricum, acum liberalii au doar doi membri în consiliu, aceștia fiind Loredana Nicoleta Năstase și Norris Marcu Măgeanu.
USR, în varianta completată a Alianței Dreapta Unită, are cinci debutanți.

Asta dacă nu se ia în calcul faptul că Ioana Marcu, administratorul public al municipiului, prinsese mandat și în anul 2020, renunțând ulterior la acesta. Iar dintre cei 11 membri ADU, cel mai vechi nu este al USR-ului, ci al Forței Drepte, acesta fiind fostul liberal Ionel State, acum ajuns la al patrulea mandat.
PSD-ul are trei nume noi, unul vechi, dar care nu îi aparținea anterior, Bogdan David fiind recunoscut în trecutul apropiat ca vajnic liberal, plus Ciprian Neculăescu, ales și el în 2020, dar trecut ulterior la Prefectură, ca subprefect. Iar AUR a prins un mandat, cel ales fiind Andrei Dobrescu, pe vremuri consilier local PDL.

Citește și Încă un proiect UE cu probleme în grădina Elenei Lasconi! Primăria Câmpulung trebuie să restituie peste o jumătate de milion de lei

Cel mai tânăr a devenit cel mai bătrân

Nu doar Dobrescu și David au revenit în Consiliul Local Câmpulung, ci și Marinică Fologea, cel care debuta ca ales local în anul 1996, ca reprezentant al PSM. Ulterior a făcut carieră politică la PRM, apoi a urmat calea președintelui de la județ și a ajuns membru PSD. Se află acum la al cincilea mandat, iar când îl începea pe primul era, alături de liberalul Călin Andrei, cel mai tânăr membru al legislativului, având atunci 33 de ani. Acum are 61 de ani și este cel mai vârstnic consilier municipal.
Cel mai tânăr ales local în actualul mandat este Andrei Grecu, fost consilier personal al primarului Câmpulungului. Și este cel mai tânăr din toate mandatele, urmând să împlinească 24 de ani luna viitoare.

Renunțări la consilieri, delegări de atribuții importante

Constituirea noului consiliu local a avut loc pe 18 octombrie, în prezența reprezentanților Instituției Prefectului – Județul Argeș, aceștia fiind doi consilieri juridici. În aceeași zi, prefectul și un subprefect au fost la ceremonii similare care au avut loc în localități rurale, acolo unde nu se bea neapărat șampanie după învestirea în funcție a primarului.
Acea zi solemnă de vineri a fost una în care primărița Câmpulungului a produs mai multe mișcări de trupe, prin emiterea unor dispoziții. Și-a desemnat reprezentanții în consiliile de administrație la unitățile de învățământ și spitale și și-a stabilit cuantumul indemnizației brute. Însă nu doar atât! A dispus încetarea contractului de management al Ioanei Marcu, administrator public al municipiului, și încetarea contractelor de muncă ale Iulianei Ungureanu și Andrei Aron, consilieri personali la Cabinetul primarului.

Plus închidere de contract la consilierul viceprimarului, în cauză fiind Adina Tofan. Pe de altă parte, a procedat la reîncadrarea cu contract de management pe perioadă determinată a Ioanei Marcu pe funcția de administrator public, delegându-i acesteia atribuțiile conferite de lege primarului. În mod evident, apropierea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale au determinat acest lucru! În același sens, Ramona Simion, secretar general al Câmpulungului, a fost împuternicită pentru repartizarea corespondenței în cadrul Primăriei și pentru semnarea certificatelor și adeverințelor eliberate de Primărie, iar delegarea atribuțiilor de ofițer de Stare Civilă s-a dispus către Roxana Andrei, Veronica Vasile și Crina Nistor. Nu în ultimul rând, a apărut un nou consilier personal la Cabinetul primarului, în persoana Alexandrei Ioniță, căreia i s-a suspendat raportul de serviciu la inițiativa ei, aceasta fiind consilier juridic superior în cadrul Primăriei.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Ciucă îi cere public Elenei Lasconi să se retragă din cursa prezidențială

Citește și Lasconi s-a împrumutat în an electoral

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...