Web Analytics
scris miercuri, 23.10.2024

Pensionarii care au primit mai mulți bani în urma unor calcule greșite nu vor returna banii

Pensionarii care au primit mai multi bani în urma unor calcule greșite, făcute de funcționari, nu vor fi nevoiți să restituie sumele. 

Pensionarii care au primit mai mulți bani în urma unor calcule greșite nu vor returna banii

Parlamentarii au adoptat o lege prin care sunt amnistiați fiscal toți vârstnicii care aveau datorii la casa de pensii, după ce programul electronic le-a generat o sumă mai mare decât cea cuvenită. Oficialii spun că ar putea fi vorba despre câteva zeci de mii de oameni ale căror venituri lunare au fost calculate, în medie, cu cel mult 100 de lei în plus.

Citește și: O contabilă de la MAE acuzată că a plătit timp de 12 ani salarii false iubitului și fiului acestuia

Parlamentarii au adoptat o inițiativă a ministrului Muncii prin care vârstnicii care au ieșit la pensie după octombrie 2014 sunt scutiți de plata datoriilor la stat în cazul în care au primit o pensie mai mare dintr-un motiv ce nu li se poate imputa.

Legiuitorul s-a gândit să îi scutească de responsabilitate atat pe funcționarii care au introdus în sistem date greșite sau le-au prelucrat eronat, precum și pe pensionarii care au primit mai mulți bani dintr-o eroare de soft.

Citește și: Ciucă îi cere public Elenei Lasconi să se retragă din cursa prezidențială

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...