Web Analytics
scris miercuri, 23.10.2024

Burse şcolare 2024. Data la care va fi virată prima tranşă din acest an şcolar

Începând cu acest an școlar, plata burselor școlare a fost decalată, iar elevii își vor primi banii mai târziu. Astfel, sumele nu vor mai fi virate pe carduri în data de 15 a fiecărei luni, așa cum se proceda până acum.

Burse şcolare 2024. Data la care va fi virată prima tranşă din acest an şcolar

În acest an şcolar, elevii vor primi banii de bursă cu cinci zile mai târziu faţă de anul trecut. Mai exact, vor primi banii în data de 20 a fiecărei luni. Astfel, primii bani de bursă pe care îi vor primi elevii în acest an şcolar vor fi viraţi pe carduri în data de 20 noiembrie.

Citește și: Președintele Federației Române de Rugby lansează acuzații grave la adresa directorului CNS Arcul de Triumf

Școlile trebuiau să trimită la Inspectoratele Şcolare până în data de 20 octombrie listele cu sumele aferente acestui an şcolar, numărul de beneficiari, dar şi tipul de bursă pe care elevii urmează să le primească. Astfel, potrivit preconizărilor făcute de către şcoli, în data de 20 noiembrie elevii vor primi pe carduri suma de 715 lei în cazul în care vor primi burse de merit, iar cei cu burse de rezilienţă vor primi 477 de lei. Banii sunt aferenţi primelor două luni de curs – septembrie şi octombrie. 

Pentru anul şcolar 2024-2025, autorităţile au decis să înfiinţeze aşa-numita bursă de rezilienţă, care poate fi un fel de bursă de merit, dar care se adresează inclusiv elevilor cu afecţiuni oncologice şi/ sau cronice. Bursa de rezilienţă este în valoare de 300 de lei pe lună şi se adrează elevilor cu rezultate bune la învăţătură în anul şcolar anterior, dar nu mai mult de 30% dintre elevii dintr-o clasă şi care să fi avut media anuală de cel puţin 7.

Citește și: O contabilă de la MAE acuzată că a plătit timp de 12 ani salarii false iubitului și fiului acestuia

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...