Web Analytics
scris marți, 22.10.2024

Nicușor Dan a câștigat definitiv procesul împotriva ANI, care îl declarase incompatibil

Primarul general, Nicușor Dan, a câștigat definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate, care îl declarase anul trecut incompatibil și în conflict de interese. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, marți, cu majoritate de voturi, să respingă recursul ANI. Un judecător a emis o opinie separată.

Nicușor Dan a câștigat definitiv procesul împotriva ANI, care îl declarase incompatibil

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, marţi, recursul Agenţiei Naţionale de Integritate la procesul intentat primarului general Nicuşor Dan pe care-l declarase incompatibil şi în conflict de interese. Decizia a fost luată cu majoritatea de voturi, opinia judecătoarei Veronica Dumitrescu fiind contrară. Decizia instanţei este însă definitivă.

Citește și: Cristian Cioacă își lansează cartea scrisă în închisoare

”Cu unanimitate: Respinge cererea de suspendare a judecării cauzei până la soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate de către Curtea Constituţională, ca nefondată. Respinge excepţia lipsei de interes a recursului incident, ca nefondată. O judecătoare a formulat o opinie separată.

Cu majoritate: Respinge recursul principal declarat de recurenta-pârâtă Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei civile nr. 1414 din data de 21 septembrie 2023 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat”, a transmis, marţi, ICCJ, conform News.ro.

De asemenea, cu unanimitate, instanţa „respinge recursul incident declarat de recurentul-reclamant Dan Nicuşor Daniel împotriva Sentinţei civile nr. 1414 din data de 21 septembrie 2023 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat”.

Decizia magistraţilor este definitivă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...