Web Analytics
scris luni, 21.10.2024

Referendum R. Moldova: 50,14% sunt împotriva UE după centralizarea a 97,88% din procesele verbale

Scor extrem de strâns la referendumul din Republica Moldova, unde cetățenii au fost chemați duminică la vot pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, dar și pentru un referendum istoric, în care să-și exprime opțiunea pentru modificarea Constituției în vederea integrării țării în UE. Referendumul a fost validat, pentru că rata de participare a fost depășit considerabil. 

Referendum R. Moldova: 50,14% sunt împotriva UE după centralizarea a 97,88% din procesele verbale

Citește și: Zi tristă pentru Câmpulung. S-a constituit noul consiliu local!

La alegerile prezidențiale, conduce Maia Sandu cu 41,83% din voturi, după ce s-au numărat 97,84% din totalul voturilor exprimate. Urmează Alexandr Stoianglo, cu 26,26% din voturi și Renato Usatîui, cu 13,77% din voturi.

Crește puțin diferența la Referendum în favoarea celor care NU vor modificarea Constituției Republicii Moldova, în vederea aderării la Uniunea Europeană. Au fost numărate 97,88% din voturi, iar 50,14% au spus NU modificării Constituției (729,338 de voturi).

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...