Web Analytics
scris sâmbătă, 19.10.2024

19 octombrie în istorie: De la crize politice la descoperiri științifice

Pe 19 octombrie, numeroase evenimente importante au avut loc în diferite colțuri ale lumii. În 1988, izbucnirea crizei politice în Iugoslavia a marcat începutul unui proces lung și dificil de dezintegrare a fostei federații iugoslave, pregătind terenul pentru conflictele etnice și războaiele care au urmat în anii ’90 .

19 octombrie în istorie: De la crize politice la descoperiri științifice

În 1993, Benazir Bhutto a intrat în istorie ca prima femeie care a ocupat funcția de prim-ministru al Pakistanului. Alegerea sa a fost un moment istoric nu doar pentru țara sa, ci și pentru regiunea sud-asiatică, demonstrând o schimbare importantă în rolul femeilor în politică .

Citește și: Campanie de emailuri false, transmise în numele ANAF

Tot pe 19 octombrie, în 1943, cercetătorii de la Universitatea Rutgers din New Jersey, SUA, au izolat streptomicina, primul antibiotic capabil să vindece tuberculoza. Această descoperire a revoluționat medicina și a salvat milioane de vieți .

De asemenea, pe această dată, în 2003, Maica Tereza a fost beatificată de Papa Ioan Paul al II-lea, un pas esențial spre canonizarea ei .

În concluzie, 19 octombrie rămâne o dată importantă în calendarul istoriei mondiale, fiind asociată cu transformări politice majore și progrese științifice remarcabile.

Citește și: Cătălin Ușurelu este noul președinte al Colegiului Medicilor Argeș

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...