Web Analytics
scris vineri, 18.10.2024

ÎPS Teodosie, nou derapaj: preotul cere oamenilor să nu asculte de doctori în post

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, îi contrazice pe medicii care le recomandă anumitor pacienţi să nu ţină post, afirmând că „mâncarea de dulce” le poate face mai rău şi că medicii nu au pregătire duhovnicească.

ÎPS Teodosie, nou derapaj: preotul cere oamenilor să nu asculte de doctori în post

Citește și: Eduard Novak: Contabila de la FRC, premiată cu mai mulți bani decât David Popovici după JO

Invitat în cadrul unei emisiuni la Radio Dobrogea, arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, joi, de o persoană căreia medicul i-a recomandat să nu ţină post, din cauza unor afecţiuni neurologice de care suferă, dacă poate cere dezlegare de la preot pentru zilele de post.

Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie i-a transmis acesteia că în ceea ce priveşte „chestiunile sufletului” medicii nu au nicio pregătire duhovnicească şi, în plus, mâncarea de dulce „are toxine şi vă face mai rău”.

„Nu vă luaţi după medic în cele sufleteşti! Medicul, în general, îndeamnă să mănânci consistent, că nu are o pregătire duhovnicească. Dacă vi se pare jertfa mică doar cu postul, acum cereţi o dezlegare exagerat de mare”, i-a recomandat ÎPS Teodosie persoanei căreia medicul îi spusese că în cazul ei postul ar fi contraindicat.

„Nici vorbă. Nu mâncarea de dulce vă face sănătoasă, ceea ce vă îngreunează. Are toxine şi vă face mai rău”, a îndemnat Arhiepiscopul Tomisului, continuând „Ţineţi rânduiala. Nu cereţi dezlegare, că nu are voie duhovnicul să calce rânduielile”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...