Web Analytics
scris miercuri, 16.10.2024

Eveniment de marcă la Piteşti. Preşedintele Confindustria România s-a întâlnit cu investitori din Argeş

Giulio Bertola a luat pulsul mediului de business, vizitând mai multe companii din județ

Județul Argeș devine tot mai tentant pentru Confindustria România, cea mai importantă organizație patronală a investitorilor italieni din țara noastră. După ce, în iulie 2022, Confindustria România a semnat un protocol de colaborare cu Universitatea din Pitești, săptămâna trecută, pe 10 octombrie, președintele Giulio Bertola a revenit în capitala județului Argeș, la o ședință informală desfășurată la hotel Ramada.

Eveniment de marcă la Piteşti. Preşedintele Confindustria România s-a întâlnit cu investitori din Argeş

Peste zi, acesta a luat pulsul mediului de business din județ, vizitând sediile a trei agenți economici din Argeș. I s-au prezentat specificul și rezultatele fiecărei firme vizitate, iar domnia sa a promis să identifice oportunități de colaborare pe domeniile respective. Seara, la discuția de la Ramada au participat mai mulți reprezentanți ai mediului de business argeșean, cărora președintele Giulio Bertola le-a expus proiectele derulate de Confindustria în România, precum și deschiderea totală către județul nostru, unde operează un număr important de firme italiene. Discuția a fost una agreabilă și totodată pragmatică, iar moderatori au fost soții Angelo și Crenguța Sinisi. El este italian, membru al comunității din județul nostru și președinte al Asociației Tales of Angels, iar ea este conferențiar universitar la Politehnica București, Centrul Universitar Pitești. La discuții, mediul de business argeșean a fost reprezentat de Corina Dumitru, director BRD – GSG pe județele Argeș și Vâlcea, Luca Rabia, manager la Goldplast Topoloveni, Marius Badea, managerul de la Lactate Brădet, soții Mihai și Luminița Păun de la grupul de firme Pavone, Elena Jianu, business owner la compania de transport și logistică – Eltra Logis SRL, Doru Buță, general manager la Electric Control, firmă ce activează în domeniul automotive, Paolo Fantaguzzi și Mihaela Pătrașcu de la Asia Service, doi antreprenori care au deschis o făbricuță, la Băbana, în domeniul cafelei prăjite, Andreea Ibănișteanu, corporate business developer la Otto Broker, alături de colegii ei Luciano Sgarro și Giulio Conti.

La întâlnirea de lucru de la Ramada fost reprezentat și Jurnalul de Argeș, prin subsemnatul. Ședința de lucru s-a încheiat cu o cină agreabilă, nu înainte ca președintele Giulio Bertola să le dea celor prezenți o veste mare. Anume că la începutul acestei luni s-a semnat un protocol strategic de cooperare între Confindustria și Unifarm. Iar protocolul a fost semnat la Târgul CPHI de la Milano, la Palazzo delle Stelline, de către dr Adrian Marius Dobre, director general Unifarm România și Giulio Bertoni, președinte Confindustria România.

Confindustria – patronat recunoscut încă din 2003 de Guvernul României

Constituită în iulie 2003, CONFINDUSTRIA România a devenit “Patronat” recunoscut de către Guvernul României încă din octombrie 2004. Ca atare a participat la masa tratativelor alături de Guvern și de sindicate pentru a dezbate problemele importante ale companiilor (Codul muncii, regimul fiscal etc…), si a apărat interesele propriilor asociaţi, firme româneşti cu capital parţial sau în totalitate italian. CONFINDUSTRIA se inspiră din sistemul patronal italian, în care se regăseşte, fiind membră a Confindustria Italia. Actualmente, CONFINDUSTRIA România are aproape 700 de asociaţi care oferă peste 130.000 de locuri de muncă.

Citește și Retragere de numerar. Schimbare la bancomate. Se aplică la toate ATM-urile

Citește și Granturi pentru fermierii afectați de secetă! Încep înscrierile la nivel local

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...