Web Analytics
scris luni, 14.10.2024

Rectorul Mihnea Costoiu, explicații după incendiile la căminele studențești din Regie

Mihnea Cristoiu, rectorul Universității Politehnica, la care învață peste 30.000 de studenți, inclusiv cei ai Centrului Universitar Pitești, a fost întrebat de situația modernizării rețelei electrice din cămine, cu precădere cele din campusul Regie – construite acum zeci de ani, o rețea subdimensionată. Acest lucru ar sta la baza incendiilor produse în camerele studenților, după cum acuză aceștia

Rectorul Mihnea Costoiu, explicații după incendiile la căminele studențești din Regie

Mihnea Costoiu a declarat pentru Recorder că „acele clădiri, vorbesc de clădiri din anii 1960, sunt clădiri construite pe modele structurale care sunt complet depășite” completând că nu s-au putut face reabilitări importante ale rețelei electrice pe timp de vară întrucât studenții care lucrează, au cerut să fie cazați și pe timpul vacanței de vară.

Rectorul a reluat ceea ce susține și directorul administrativ de la Politehnica, Mihai Corocăescu: rețeaua nu poate susține aparatura din ziua de astăzi și nici nu ar putea fi îmbunătățită pentru că avizul de funcționare de la furnizorul de energie electrică ar fi dat tot pentru aceeași putere slabă din prezent.

Doar două clădiri din campusul Regie al UPB au avize de securitate la incendiu și una – o autorizație în acest sens, potrivit unui răspuns al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov (B-IF).

Citește și Echipa de floretă cadete a României a câştigat medalia de aur la Samorin

După incendiul din 22 septembrie, de la unul din camine, Politehnica București a decis să introducă în contractul de închiriere al camerelor de cămin clauze care sa plaseze responsabilitatea tinerilor, aceștia nemaiavand voie să folosească prelungitoare și în total să nu depășească un consum simultan de 1 kW per cameră. În replică, studenții au spus că sunt nevoiți să își gătească in camere, atâta timp cât universitatea nu le pune la dispoziție o bucătărie.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...