Web Analytics
scris sâmbătă, 12.10.2024

Piteşti. Peste 1.100 de elevi au învăţat evacuarea în caz de incendiu

Peste 1100 de elevi, împreună cu profesorii lor de la două școli gimnaziale din municipiul Pitești, „Traian” şi „I.L.Caragiale”, au exersat, vineri, 11 octombrie, planul de evacuare în cazul producerii unui incendiu.

Piteşti. Peste 1.100 de elevi au învăţat evacuarea în caz de incendiu

Citeşte şi: Act de vandalism la Piteşti. „N-am să înțeleg niciodată de unde vine răutatea”

Iată ce trebuie făcut în astfel de cazuri, potrivit celor de la ISU Argeş: „Calm, ordonat și în cazul în care fumul e gros şi se ridică spre tavan, se coboară pe vine la nivelul solului, unde este mai mult oxigen, iar în tot acest timp, toată lumea se deplasează cât mai repede spre căile de evacuare, fără a lăsa pe nimeni în urmă”.

Sau, în cazul unui cutremur, „dacă suntem la școală, rămânem pe loc, nu fugim! Ne protejăm în locuri sigure, sub bancă, sau sub masă. Ne ferim de obiectele înalte, de cele suspendate și de ferestre și ascultăm de cadrele didactice!”

Cei de la ISU Argeş au mai precizat că „toate aceste reguli de bază în caz de incendiu și cutremur le-au fost explicate micuților de către colegii noștri din cadrul Serviciului de Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților„.

Copiii au fost foarte receptivi și au înțeles că, exersând, vor dobândi abilitățile necesare pentru a face față stresului într-o astfel de situație.

Este foarte important ca dascălii, dar și elevii, să cunoască modul de comportare într-o situație de urgență, pentru a acționa eficient într-un caz real” – au concluzionat cei de la ISU Argeş. Felicitări!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...