Web Analytics
scris sâmbătă, 12.10.2024

Nereguli în sute de grădinițe din țară. Gândaci, mâncare expirată, instalații defecte

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au verificat peste 450 de grădinițe şi au găsit probleme grave în mai mult de jumătate dintre ele. Este vorba despre gândaci în zona bucătăriilor și sălilor de mese, frigidere insalubre sau instalaţii electrice neizolate.

Nereguli în sute de grădinițe din țară. Gândaci, mâncare expirată, instalații defecte

Reprezentanţii ANPC au anunţat, vineri, că în perioada 2 – 13 septembrie, au făcut un control la grădiniţe cu program prelungit, particulare şi de stat, din toată ţara. Au fost controlate 456 grădiniţe cu program prelungit care prestau servicii de cazare, la 263 dintre acestea constatându-se nereguli, iar, din 401 grădiniţe verificate care prestau servicii de alimentaţie, la 219 au fost înregistrate deficienţe.

Citește și: DNA a făcut-o suspectă pe Mihaela Voinicu, managerul Bibliotecii Judeţene, în dosarul angajărilor „cu dedicaţie” din mai 2023

Printre problemele găsite de echipele de control au fost prezenţa gândacilor în zona de alimentaţie, echipamente de gătire neigienizate, spaţii frigorifice cu depuneri de praf şi rugină, instalaţii electrice neizolate, zone de igrasie şi vopsea exfoliată, echipamente de joacă stricate. Comisarii ANPC au dat amenzi în valoare de 900.000 de lei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...