Web Analytics
scris marți, 08.10.2024

Înmatriculările de mașini electrice, în cădere liberă. Bonusurile acordate de stat, principala cauză

Piața de automobile electrice din România a consemnat o scădere cu aproape 40% a înmatriculărilor, în primele 9 luni ale acestui an. Principala cauză o reprezintă reducerea semnificativă a bonusurilor acordate de statul român prin programul Rabla, potrivit realitatea.net.  

Înmatriculările de mașini electrice, în cădere liberă. Bonusurile acordate de stat, principala cauză

Citește și: Parchetul General s-a autosesizat în urma declarațiilor antisemite ale Dianei Șoșoacă

Numărul mașinilor nou înmatriculate a crescut în primele nouă luni ale anului, față de același interval din anul trecut, dar mașinile complet electrice au înregistrat un picaj de 37%. O asociație din industrie vorbește despre o „lovitură crâncenă” dată de înjumătățirea subvențiilor acordate prin programul Rabla.

Înmatriculările au crescut cu 6% în România până la finalul lui septembrie, arată datele prezentate marți, 8 octombrie, de Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România (APIA). Mașinile alimentate cu motorină au înregistrat o creștere semnificativă, însă cel mai mare avans a fost înregistrat la vehiculele hibride simple.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...