Web Analytics
scris duminică, 06.10.2024

Nereguli la o expoziție de câini din Costești. S-au ales cu dosar penal

Nereguli la o expoziție de câini din Costești. S-au ales cu dosar penal

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au făcut verificări la o expoziție de câini din Costești și au deschis dosare penale în urma neregulilor constatate.

În zilele de 4 și 5 octombrie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Argeș au desfășurat mai multe activități informativ-preventive în județ.

Sâmbătă, au fost și la o expoziție chinologică multirasă, ce a avut loc pe stadionul orășenesc Costești.

Deși merseseră în scop preventiv, au găsit șapte câini care au fost supuși intervențiilor chirurgicale de cupare a urechilor și au deschis dosare penale conform art. 25 alin. 1 lit. a din Legea 205/2004R privind protecția animalelor.

Legea prevede că intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor constituie infracţiune ce se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Citește și Unei tinere bolnave i se refuză dreptul la studii. Ce motiv invocă facultatea

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...