Web Analytics
scris joi, 03.10.2024

Elena Lasconi spune că prima temă pe care ar include-o pe agenda CSAT ar fi combaterea traficului de droguri

Lidera USR, Elena Lasconi, spune că dacă va câştiga preşedinţia României, prima temă pe care ar include-o pe agenda Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) ar fi combaterea traficului de droguri.

Elena Lasconi spune că prima temă pe care ar include-o pe agenda CSAT ar fi combaterea traficului de droguri

Citește și Cisterna răsturnată în Ciofrângeni a blocat un sens de circulație

„Cred că drogurile (ar fi prima temă, n.r.). Mi se pare că deja s-a ajuns prea departe. Mie mi se pare că asta este o problemă, şi anume crima organizată în zona asta. (…) Noi avem în multe licee din ţară droguri. De fiecare dată am văzut că se pune anatema pe victimă, pe consumator. Dar nu am auzit, nu am văzut unde sunt marii traficanţi de droguri, pe unde intră drogurile în ţara asta. Avem o strategie antidrog. Avem un ministru al Justiţiei care spune: ‘Am pierdut lupta cu drogurile’. Păi, atunci, plecaţi acasă”, a spus Lasconi, pentru Hotnews.

Ea a menţionat că în lupta cu traficul de droguri sunt necesare implicarea poliţiei şi a parchetelor, dar şi amenajarea unor centre de recuperare, domeniu în care România este „codaşă” la nivel european.

„Suntem pe ultimul loc în Europa. Noi nu tratăm dependenţii de droguri. Mi se pare aberant în ce cerc ne învârtim şi de fiecare dată când apare câte o ştire, mitraliem cu multe cuvinte şi cu ură, uneori, victimele. Nu pe victime trebuie să punem accent – victimele trebuie recuperate şi trebuie să avem centre cât mai multe, în toată ţara – pe marii traficanţi de droguri. Aţi văzut vreo captură foarte importantă? (…) Nu ştim cine sunt marii traficanţi. Asta e o temă foarte importantă pentru mine”, a precizat candidata USR la Preşedinţie.

În ce priveşte politica externă, Elena Lasconi a doreşte dezvoltarea parteneriatului B9, inclusiv prin aderarea Greciei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...