Web Analytics
scris joi, 03.10.2024

Maraton de spectacole la Teatrul „Alexandru Davila”

Maraton de spectacole la Teatrul „Alexandru Davila”

În acest sfârșit de săptămână, Teatrul „Alexandru Davila” are producții în fiecare zi pentru copii și adulți de toate vârstele.

Vineri, 4 octombrie, de la ora 19, la Teatrul „Davila” se joacă piesa „De trei ori viață”, în sala Studio „Liviu Ciulei”. Distribuția este formată din Lia Deaconu, Ioana Podăreanu, Petrișor Diamantu, Dan Andrei, voce copil Anne Kima Ciulei.

Biletele pot fi achiziționate de la Agenția teatrală sau accesând următorul link https://www.mystage.ro/spectacole/de-trei-ori-viata-3989?af=57

Citește și Scene din viaţa culturală piteşteană (97)

Sâmbătă, 5 octombrie, celebra pățanie a caprei cu trei iezi este pusă în scenă în aceeași sală, dar de la 11:30. „O altă capră cu trei iezi” este o adaptare de George Slătioreanu după povestea Ion Creangă. Vor juca George Slătioreanu, Aura Floroiu, Andreea Botescu, Cristina Muscalu, Mihai Savu și Gabi Roșu.

Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală sau accesând următorul link https://www.mystage.ro/spectacole/o-alta-capra-cu-trei-iezi-1704?af=57

„Cu sufletul nu-i de glumit!”

Tot sâmbătă, de la ora 19, în Sala Mare, spectatorii vor putea viziona „Cu sufletul nu-i de glumit”, de Dimitré Dinev, în regia lui Sorin Militar, un regizor cu palmares valoros pentru scena Teatrului „Alexandru Davila”. De scenografie s-a ocupat Roxana Răduț, iar muzica a fost compusă de Dragoș Cohal.

„Spectacolul, bazat pe textul scriitorului austriac de origine bulgară Dimitré Dinev, este o tragicomedie care provoacă privitorul la o meditație profundă despre viață și moarte. Întreaga acțiune se desfășoară la un priveghi unde prietenii defunctului caută să respecte obiceiurile din spațiul balcanic specifice acestui eveniment.

Scena de început îl are în prim plan chiar pe Nikodim, defunctul, în momentul în care încearcă să treacă spre lumea de dincolo, dar nu are banii necesari să facă plata barcagiului. Tot ce urmează face trimitere fie la ritualul priveghiului, fie la diverse neîmpliniri ale vieții protagoniștilor (cei patru prieteni, colegi de șantier cu Nikodim, soția defunctului, bocitoarea, muzicantul și o stripteuză). Balanța se înclină, periodic, către cele lumești versus cele din lumea de dincolo, iar priveghiul devine motiv de jale, de distracție, de reflecție.

În tot acest context, muzica este un necesar obligatoiu. Afectați de moartea prietenului, dar copleșiți de problemele personale, protagoniștii acțiunii ajung, în unanimitate, la concluzia că „timpul nu mai are nicio importanță” și că „moartea aduce cu adevărat seceta în sufletul oricui”.

Sorin Militaru și-a ales actori cu experiență și împreună vă propun această producție care nu doar sugerează, ci evidențiază clar: CU SUFLETUL NU-I DE GLUMIT”, transmit reprezentanții teatrului.

Distribuția: Gogu Preda, Ioana Podăreanu, Florin Dobre, Dan Andrei, Marius Furtună, Adrian Duță, Mirela Popescu, Ada Dumitru, Marius Bălan, Ștefan Gilă.

Biletele se pot achiziționa de la Agenția teatrală sau accesând linkul https://www.mystage.ro/spectacole/cu-sufletul-nu-i-de-glumit-4319?af=57

Citește și România, prezentă la Summitul Francofoniei de la Paris

Duminică, 6 octombrie, de la 11:30, în Sala Studio „Liviu Ciulei” revine spectacolul „Micul aventurier din Santa Cruz”, adaptare a regizorului Ioan Brancu după o povestire de Michael Ende. Distribuţia: Cristina Dumitru, Cristina Muscalu, Andrea Botescu-Boțîrcă, Aura Floroiu, Olga Podaru, Gabriela Roșu, George Slătioreanu, Mihai Savu, Ionuț Oanță.

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală sau accesând linkul https://www.mystage.ro/spectacole/micul-aventurier-din-santa-cruz-4443?af=57

Iar duminică de la 19, în Sala Mare, se pune în scenă piesa „Vrăjitorul din Oz”, cu Andreea Drugulescu, Andreea Botescu-Boțîrcă, Vlad Popescu, Ionuț Oanță, Mihai Savu, George Slătioreanu, Alina Diaconu, Olga Podaru, Marius Pieca, Daniela Marinache.

Baletul: Lorena Sandu, Maria Popa, Ruxandra Dimulescu.

Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală sau accesând următorul link https://www.mystage.ro/spectacole/vrajitorul-din-oz-1709?af=57

Citește și Alexandru Tudor a primit o distincție de la Preasfințitul Părinte Macarie






Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...