Web Analytics
scris miercuri, 02.10.2024

Viitorul stadion „Nicolae Dobrin” a primit certificatul de naştere la sediul Guvernului, de la Marcel Ciolacu. Gentea: „Premierul mi-a spus că e rândul meu, că eu trebuie să fac echipa”

Luni, 30 septembrie, în prezența premierului Marcel Ciolacu, contractul de proiectare și execuție a stadionului „Nicolae Dobrin” din Pitești a fost semnat de Compania Națională de Investiții și de firma Construcții Erbașu.

Viitorul stadion „Nicolae Dobrin” a primit certificatul de naştere la sediul Guvernului, de la Marcel Ciolacu. Gentea: „Premierul mi-a spus că e rândul meu, că eu trebuie să fac echipa”

La fix doi ani de la predarea la CNI a studiului de fezabilitate și a hotărârii Consiliului Local privind construirea acestui obiectiv, primim, iată – așa cum spunea primarul Cristian Gentea – certificatul de naștere al stadionului „Nicolae Dobrin”.
„Intrăm în linie dreaptă, după trei ani de muncă – proiecte, sute de documente, zeci de drumuri la București, etape legislative, lucrări de demolare, licitații, contestații, victorii juridice!” – transmitea edilul-șef al Piteștiului, care și-a văzut, luni, la sediul Guvernului, eforturile răsplătite.

„Primarul Vergil Chițac a zis că mai mult decât am stresat eu cu Gică Popescu n-a făcut-o nimeni”

Cristian Gentea: „La evenimentul de luni a fost și Attila Cseke, care era ministru al Dezvoltării când am demarat toate demersurile acestea. El a spus – și m-a bucurat asta – că primarul de la Pitești a susținut proiectul (cu stadionul – n.r.) în toate comisiile interministeriale; nu prea vin primarii la așa ceva. Le-am mulțumit, dar le-am cerut și scuze premierului Ciolacu și vicepremierului Neacșu pentru că am fost prea insistent, dar de când mă chinui… Primarul Constanței, Vergil Chițac, cu care tot timpul am ținut legătura, a zis acolo că mai mult decât am stresat eu cu Gică Popescu n-a făcut-o nimeni. Gică Popescu a spus că premierul când îl vedea închidea ușa. I se luase… Premierul m-a chemat să stau între el și ministrul Veștea atunci când se semnează și mi-a amintit că el s-a ținut de cuvânt, iar acum e rândul meu. Promisiunea a fost în dublu sens: că el face stadionul, iar eu să fac echipa. I-am spus că mai greu e pentru mine decât pentru el.

„Hagi mi-a spus să avem mare grijă cu academia, pentru că la noi în Argeș tot timpul au fost talente”

Am vorbit cu d-na director general Manuela Pătrășcoiu, care mi-a spus că imediat dă ordinul de începere. Constructorul încearcă să ajungă săptămâna viitoare la Pitești. Nouă ne-a transmis dl Erbașu că îi trebuie maximum două luni pentru partea de proiectare. Contractul e de 7 luni proiectarea, cu 26 de luni execuția. Proiectul e gata, v-am spus, dar specialiștii au constatat că sunt spații în interior ce pot fi folosite mai bine.
Am vorbit foarte mult și cu Hagi. Mi-a spus să ținem minte și să avem mare grijă cu academia, pentru că la noi în Argeș tot timpul au fost talente, să avem grijă de copiii ăștia. Lucrețiu Tudor i-a zis că trebuie să-i trimitem pe-ai noștri la meditații, iar Hagi i-a răspuns: «Cu mare drag, oricând. Doar îmi dați telefon».”

Citește și Vasile Florescu, despre un episod cu Nicolae Dobrin: „Gicu mi-a cerut un cuţit. «Păi, ce vrei să faci?» – l-am întrebat. «Să tai gipsul ăsta, dă-l dracu’!»”

Citește și Rezultate foarte bune pentru CSM Pitești la Campionatul Național de Judo

Citește și Un junior român este campion mondial la tir sportiv

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...