Web Analytics
scris miercuri, 02.10.2024

Români, hoți de tractoare în Italia 

O grupare compusă din mai mulți cetățeni români, un italian și un moldovean, acuzată de mai multe furturi de utilaje agricole a fost destructurată de autoritățile italiene în Lodi, nordul Italiei, aproape de Milano.

Români, hoți de tractoare în Italia 

Rețeaua este acuzată că a furat 27 de vehicule agricole într-un an, iar trei dintre suspecți au fost depistați și arestați. Ei se află acum în închisorile din Milano și Lodi, în timp ce căutarea celui de-al patrulea presupus hoț continuă.

Citește și: Doliu la AOA Argeș. A murit secretarul general Marian Năstase

Banda este acuzată că a terorizat luni întregi comunități agricole prin raiduri repetate care au provocat pagube importante. Între februarie 2023 și februarie 2024, gruparea ar comis cel puțin 37 de acțiuni în zonă, furând 27 de vehicule agricole cu o valoare totală de peste 1 milion de euro.

Au fost recuperate 17 dintre vehiculele furate, cu o valoare estimată la aproximativ 470.000 de euro, precum și alte vehicule și echipamente de construcții.

Modul de operare al bandei era minuțios și bine organizat. După căutări atente ale posibilelor ținte, infractorii evaluau prezența sistemelor de securitate. Dacă nu existau camere video, pază privată sau puncte de control ale poliției, aceștia furau vehiculele și le ascundeau în cabane abandonate. Ulterior, tractoarele erau transferate în străinătate, de multe ori prin utilizarea de tractoare cu remorcă. În paralel, alte cinci persoane sunt cercetate în stare de libertate pentru infracțiuni de furt, primire de bunuri furate și complicitate.

Citește și: Automatele de băuturi, cafenelele şi spălătoriile automate trebuie să aibă, de la 1 octombrie, casă de marcat. Ce amenzi poate aplica ANAF

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...