Web Analytics
scris marți, 01.10.2024

PROTEST AL MINERILOR – 2 octombrie, Guvernul României

In conformitate cu prevederile Legii nr. 60/1991, va facem cunoscut ca in data de 2 octombrie 2024, Federatia Nationala Mine Energie, afiliata la CNS Cartel ALFA, organizeaza un miting de protest in fata Guvernului Romaniei – alveola media, in intervalul orar 11:00 – 13:00.

Mâine, 2 octombrie, minerii vor protesta împotriva noii legi a pensiilor publice, care a afectat în mod negativ cele mai vulnerabile categorii de pensionari. Aceștia vor atrage atenția asupra pierderilor financiare semnificative suferite de cei care care au muncit în condiții grele și periculoase, ca urmare a unor indexări insuficiente și a eliminării beneficiilor pentru cei care au contribuit suplimentar.

Noua lege a pensiilor a determinat o scădere a veniturilor pentru cei care îngrijesc au lucrat în condiții speciale, mulți dintre aceștia confruntându-se cu pensii reduse drastic, în unele cazuri cu până la 50%. 

Citește și: CAZUL SINUCIDERII COLEGEI DIN ATOS ROMÂNIA: SINDICATUL IT TIMIȘOARA CONDAMNĂ FERM ORICE FORMĂ DE ABUZ, HĂRȚUIRE SAU DISCRIMINARE LA LOCUL DE MUNCĂ!

Minerii, energeticienii și alte categorii profesionale afectate au cerut Guvernului în măsurile repetate rânduri să ia urgente pentru corectarea acestor inechități și pentru a proteja drepturile celor care au muncit în condiții dificile.Protestul va avea loc în fața Guvernului, unde reprezentanții minerilor speră să deschidă un dialog real cu autoritățile pentru a rectifica situația creată de noua lege a pensiilor.

Se solicită măsuri concrete și imediate pentru ca aceste categorii vulnerabile de pensionari să nu fie defavorizate în continuare.
Persoana de contact:
– Pîrvulescu Dumitru 0740019552
– Popa Dumitru 0737114046
Confederația Națională Sindicală „Cartel ALFA” a luat ființă în 1990 pentru a oferi lucrătorilor români o reprezentare reală și democratică. Confederația este reprezentativă la nivel național, reunește 38 de federații sindicale la nivel de sector și coordonează activitatea a 42 de filiale teritoriale, interprofesionale.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită