Web Analytics
scris marți, 01.10.2024

Elena Lasconi spune că ar fi fost mai fermă în ce priveşte Schengen: Nu se poate să stai mereu cu capul plecat

Lidera Uniunii Salvaţi România (USR), Elena Lasconi, spune că dacă ar fi fost în funcţia de preşedinte al României ar fi avut o atitudine „mai fermă”, după ce Austria a blocat aderarea ţării noastre în Schengen.

Elena Lasconi spune că ar fi fost mai fermă în ce priveşte Schengen: Nu se poate să stai mereu cu capul plecat

Citește și: Realizare uriașă! S-a semnat contractul pentru Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești. Premierul Ciolacul și primarul Gentea au fost prezenți

„În momentul în care Austria s-a pronunţat împotriva spaţiului Schengen, eu aş fi fost mai fermă, dacă aş fi fost preşedintele României. În primul rând m-aş folosi de votul meu în Consiliul European. În al doilea rând, nu aş fi amendat în niciun fel investitorii din Austria care sunt la noi în ţară şi mai degrabă m-aş fi dus şi aş fi stat, dacă ar fi trebuit, o săptămână şi aş fi luat la rând toată presa din Austria şi le-aş fi explicat cât de mult rău le fac propriilor investitori, adică oamenilor din Austria, care investesc la noi în ţară. Nu se poate să stai cu capul plecat, mereu, în politica externă din România. Şi consider că trebuie să te lupţi pentru ţara asta. Pentru că le face foarte mult rău atât investitorilor austrieci care sunt la noi în ţară, cât şi românilor”, a afirmat ea în cadrul unei conferinţe de presă susţinute cu ocazia depunerii semnăturilor, la Biroul Electoral Central, pentru candidaturile la alegerile prezidenţiale şi parlamentare.

Preşedinta USR a apreciat că România ar fi putut avea mai multe avantaje şi în baza apartenenţei la NATO şi a parteneriatului strategic cu SUA.

„Din punctul meu de vedere, e mai puţin important cine va câştiga alegerile în Statele Unite, pentru că noi avem un parteneriat strategic cu SUA şi apartenenţă la NATO. Direcţia este Vest şi ne vom ţine de parteneriatul strategic. Consider că am fi putut avea mai multe avantaje din apartenenţa noastră la NATO şi din parteneriatul strategic cu Statele Unite, am fi putut avea mai mulţi investitori pe teritoriul României”, a mai spus ea.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită