Web Analytics
scris marți, 01.10.2024

Elena Udrea ar putea fi eliberată azi din închisoare

Înalta Curte de Casație și Justiție se va pronunța, astăzi, vizavi de cererea Elenei Udrea de revizuire a pedepsei în dosarul „Gala Bute”. Fostul ministru al turismului a depus la dosar un document conform căruia ar fi fost cercetată pe baza unor denunțuri false.

Elena Udrea ar putea fi eliberată azi din închisoare

Citește și: Realizare uriașă! S-a semnat contractul pentru Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești. Premierul Ciolacul și primarul Gentea au fost prezenți

Elena Udrea va fi pusă în libertate astăzi, iar dosarul va fi rejudecat, în cazul în care cererea de revizuire va fi admisă. Fostul ministru al Turismului a depus un document emis de SRI din care ar reieși că ar fi fost cercetată pe baza unor denunțuri false.

Ea a fost condamnată la 6 ani de închisoare și a ispășit, deja, o treime din pedeapsă. În luna iunie 2018, Elena Udrea a fost condamnată pentru luare de mită și abuz în serviciu, pe vremea când era ministru al turismului. În același dosar, Tudor Breazu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, a primit trei ani de închisoare cu executare De asemenea, Ștefan Lungu, fost consilier, a primit un an și șase luni cu suspendare.

Elena Udrea ar fi fost condamnată fără niciun fel de probă directă, a declarat, în urmă cu câteva luni, avocatul Veronel Rădulescu. Acesta a spus că judecătorii s-au bazat doar pe declarațiile denunțătorilor, care ar fi fost mincinoase. Avocatul consideră că este vorba de o „făcătură de dosar” și că Elenei Udrea a fost condamnată inițială de un complet nespecializat. Unul dintre judecători ce nu ar fi depus jurământul în mod corespunzător.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită