Web Analytics
scris miercuri, 25.09.2024

Instanța supremă a decis: Două imobile ale lui Klaus Iohannis revin statului. Președintele trebuie să dea înapoi 260.000 euro, banii din chirii

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis miercuri, 25 septembrie, definitiv, într-un litigiu privind dreptul de moștenire asupra unui imobil, ceea ce deschide calea recuperării de către stat a banilor încasați din chirii de familia președintelui Klaus Iohannis.

Instanța supremă a decis: Două imobile ale lui Klaus Iohannis revin statului. Președintele trebuie să dea înapoi 260.000 euro, banii din chirii

Citește și: Percheziții la Prefectura Maramureș într-un dosar de fraude cu fonduri UE. Anchetă a Parchetului European

Două dintre imobilele deținute de Klaus Iohannis și soția lui, Carmen, în Sibiu, revin statului, iar banii obținuți din chirii, 260.000 de euro, trebuie returnați, informează Digi24.

Conform sursei citate, procesul a fost deschis în 2016, având ca obiect moștenirea unui imobil care a aparținut soției președintelui, Carmen Iohannis. Procesul a fost deschis de Rodica Baștea, o prietenă a familiei Iohannis, stabilită în Miami, care deținuse împreună cu Carmen Iohannis și cu soacra ei imobilul respectiv.

Rodica Baștea a cerut în instanță anularea unui certificat prin care statul român a fost declarat moștenitorul legal al unui imobil din Sibiu. Rodica Baștea a pierdut procesul la toate instanțele, iar miercuri, 25 septembrie, Înalta Curte a respins definitiv recursul ei.

Potrivit ANAF, din cauza litigiilor cu moștenirea, statul român nu putea recupera un alt imobil care a aparținut președintelui  – un spațiu comercial din Sibiu – și nici suma de 260.000 de euro obținuți de familia Iohannis din chirii, după cum arată sursa citată.

În urma decizie de miercuri a instanței supreme, ANAF poate înregistra cele două imobile și poate începe procedura de recuperare a banilor din chirii de la familia Iohannis, mai scrie Digi24.

Citiți istoricul acestui proces AICI.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită