Web Analytics
scris marți, 24.09.2024

Dezbatere despre schimbările din legislație, organizată de Patronatul Județean al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii Argeș

Dezbatere despre schimbările din legislație, organizată de Patronatul Județean al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii Argeș

Marți, antreprenori din Argeș și din regiunea Sud-Muntenia, autorități locale și centrale, inclusiv de la nivelul Ministerului Muncii au venit la Pitești, la un eveniment dedicat dialogului social, organizat de Patronatul Județean al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii Argeș.

„Trecem prin perioade cu schimbări în legislația muncii și cea fiscală, motiv pentru care am considerat util să organizăm această dezbatere. Le mulțumim și reprezentanților autorităților locale, județene și centrale. Suntem o organizație puternică și activă, pentru că numai astfel aceste modificări pot ține cont și de necesitățile mediului de afaceri.”, a declarat Ion Glișcă, președinte Patronatul Județean al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii Argeș.

Citește și Până pe 30 septembrie se pot depune proiectele pentru Bugetarea participativă

„În acest mandat am avut investiții record pe zona de infrastructură și pot spune că am avut printre companiile cu care am lucrat și multe firme din județul Argeș, ceea ce spune multe despre profesionalismul acestora. Suntem într-adevăr un județ dezvoltat, ceea ce este bine, dar este nevoie ca dumneavoastră, antreprenorii, să beneficiați de sprijin pentru a putea face față provocărilor de pe piață. Eu știu, pentru că, atunci când activam în zona privată, de multe ori participam la întruniri însă doleanțele sau propunerile noastre nu erau luate în seamă. Cred că acest lucru s-a schimbat, cred că ați observat că parlamentarii noștri și guvernul actual încearcă să găsească soluții la frământările pe care le aveți și să implementeze măcar o parte din propunerile cu care veniți. Sunteți zona cea mai importantă, un pilon al economiei naționale, pentru că prin activitatea pe care o aveți oferiți șansa unui loc de muncă și sunteți cei mai corecți și mai buni contributori la bugetul de stat. Tocmai de aceea cred că acest parteneriat este unul benefic.”, a spus și Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

„Cred că este important că Argeșul găzduiește acest eveniment regional privind susținerea IMM- urilor prin Dialog Social. Echipa noastră de la Consiliul Județean Argeș are ca obiectiv principal dezvoltarea județului, iar acest lucru nu se poate face decât în corelare cu un mediu economic puternic. Cred că avem nevoie de un mediu antreprenorial eficient, flexibil și puternic pentru că numai împreună, autorități locale și județene, parlamentari și autorități guvernamentale, putem să ne atingem obiectivele.”, a declarat Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

Citește și Alte 17 microbuze școlare pentru elevii din Argeș

„Județul Argeș este unul foarte puternic, asta și pentru că aici este o tradiție în industrie. Văd în această sală nu doar reprezentanți ai instituțiilor statului, ci și oameni din mediul de afaceri din întreaga regiune, iar acest lucru nu poate decât să mă bucure, pentru că acest aspect ne dă forță în relația cu autoritățile. În regiunea Sud-Muntenia, vârsta medie a patronatului este de 46 de ani, ceea ce înseamnă că trebuie să avem parte și de o întinerire, dar și ca femeile să fie încurajate să facă afaceri. Vreau să evidențiez însă ponderea foarte mare a antreprenorilor din această regiune care au studii superioare, ceea ce înseamnă și o eficiență managerială. Avem provocări cărora trebuie să le facem față. Trebuie să ne adaptăm permanent, iar zona tehnică și resursa umană sunt foarte importante în activitatea IMM-urilor, la fel ca și legislația. Este momentul acum să se țină cont de ceea ce mediul de afaceri are nevoie.” – Florin Jianu, manager proiect IMM România, fost președinte al CNIPMMR.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...