Web Analytics
scris sâmbătă, 21.09.2024

Ministrul Finanțelor nu exclude ca taxele și impozitele să crească de anul viitor 

România va intra începând de anul viitor într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor Marcel Boloş, la Digi24, precizând totodată că ar fi ”total necredibil” dacă ar garanta că readucerea deficitului bugetar sub control nu se va realiza inclusiv prin majorarea fiscalității.

Ministrul Finanțelor nu exclude ca taxele și impozitele să crească de anul viitor 

Citește și: Cornel Dinu, internat la Spitalul Universitar de Urgență Elias

„Anul viitor va trebui să intrăm într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, care trebuie să aibă şi o componentă de restructurare a sistemului de cheltuieli publice, din respect faţă de mediul de afaceri. Nu totul trebuie să fie pe umerii mediului de afaceri. Nu avem încă stabilite măsurile şi nu le avem definitivate cu Comisia Europeană, este un proces de negociere”, a precizat Boloş.

Comisia Europeană a declanșat procedura de deficit excesiv împotriva României încă din 2020, însă aceasta a fost suspendată în perioada pandemiei, odată cu relaxarea temporară a cerințelor bugetare pentru toate statele membre, pentru a le permite să gestioneze mai eficient efectele crizei sanitare. 

Acum, România a cerut executivului european un răgaz de șapte ani pentru readucerea deficitului bugetar în ținta de 3% din PIB.

La rectificiarea bugetară din acest an, Guvernul a propus majorarea deficitului bugetar de la 5% la aproape 7% din PIB.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...