Web Analytics
scris sâmbătă, 21.09.2024

România va primi 1,5 miliarde de euro din cele zece miliarde acordate de UE țărilor afectate de inundațiile din ultima săptămână.

Nicolae Ciucă, președintele Senatului, a transmis în această seară pe Facebook că “România va primi 1,5 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru a sprijini refacerea infrastructurii și a gospodăriilor distruse de inundații“.

România va primi 1,5 miliarde de euro din cele zece miliarde acordate de UE țărilor afectate de inundațiile din ultima săptămână.

Citește și: Cornel Dinu, internat la Spitalul Universitar de Urgență Elias

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat un ajutor de zece miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE, pentru țările afectate de inundații. Aceasta a avut o întâlnire cu premierii Poloniei, Cehiei, Austriei și Slovaciei. Premierul Ciolacu nu a participat la reuniune, deoarece se afla într-o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, relatează News.

La prima vedere, este posibil să se mobilizeze zece miliarde de euro din fondurile de coeziune pentru țările afectate. Aceasta este o reacție de urgență“, a declarat von der Leyen în orașul polonez Wroclaw, alături de cei patru lideri.

Reamintim că, în România, peste 15.000 de persoane din cinci mii de gospodării din Galați și Vaslui au fost afectate de inundațiile de weekendul trecut, iar șase persoane au decedat.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...