Web Analytics
scris vineri, 20.09.2024

Ursula von der Leyen vrea să dețină controlul total în Comisia Europeană

Atunci când Ursula von der Leyen și-a dezvăluit echipa pentru următoarea Comisie Europeană, ea a redus la tăcere, în același timp, scepticii cu privire la cine era cu adevărat la conducere la Bruxelles. Când a dezvăluit publicului cei 26 de comisari și rolurile lor, un lucru a fost imediat clar: ea va avea un control neîngrădit asupra politicii Uniunii Europene.

Ursula von der Leyen vrea să dețină controlul total în Comisia Europeană

Citește și S-a stabilit data oficială pentru Black Friday 2024 în România

În câteva minute, ea a introdus un titlu important cu puține responsabilități pentru una dintre cele mai puternice țări din Uniunea Europeană. Și-a susținut prietenii și a diluat portofolii puternice prin împărțirea lor între mai multe persoane. Acapararea puterii a fost completă. „Ea va controla și mai mult totul”, a declarat un oficial UE care, la fel ca alții citați în acest articol, a primit anonimatul pentru a vorbi liber. „Cine a crezut că acest lucru este posibil?”.

A fost punctul culminant al lunilor de strategie publică și privată pentru a elimina vocile discordante din primul ei mandat de președinte al Comisiei Europene. Din prima echipă nu a mai rămas niciunul dintre contestatari. Mari personalități precum francezul Thierry Breton și olandezul Frans Timmermans au dispărut acum.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...