Web Analytics
scris vineri, 20.09.2024

Programul antidoping la Jocurile Olimpice din Paris 2024: Cinci sportivi depistați pozitiv

Agenția Internațională de Testare (ITA) a făcut public faptul că cinci sportivi au fost depistați pozitiv la testele antidoping desfășurate în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. Aproximativ 39% din sportivii participanți au fost supuși testelor, ceea ce reprezintă o proporție record pentru o astfel de competiție. ITA a colectat în total 6.130 de probe, dintre care cele mai multe au fost recoltate în timpul competițiilor.

Programul antidoping la Jocurile Olimpice din Paris 2024: Cinci sportivi depistați pozitiv

Testele au inclus probe de urină, sânge și sânge uscat, fiind prelevate de la sportivi din țări precum Statele Unite, Franța, China, Australia și Marea Britanie. ITA a desfășurat și teste înainte de începerea competițiilor olimpice, asigurându-se că 90% dintre participanți au fost controlați cel puțin o dată.

Citește și: Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (13). Romsilva şi Direcţia Silvică Argeş nu vor să ne dea lista avocaţilor folosiţi în procese

Această inițiativă face parte din eforturile continue de a menține competițiile sportive libere de dopaj și de a proteja integritatea sportului. De la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, numărul cazurilor de dopaj a scăzut, dar testele riguroase rămân esențiale pentru a preveni orice formă de fraudă​.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...