Web Analytics
scris vineri, 20.09.2024

Condamnarea lui Mario Iorgulescu la 14 ani de închisoare pentru omor a fost anulată. De ce a fost schimbată sentința

Condamnarea lui Mario Iorgulescu la aproape 14 ani de închisoare pentru omor a fost anulată, iar instanța a decis rejudecarea cazului la Curtea de Apel București pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Iorgulescu a fost implicat într-un accident grav în 2019, când, sub influența alcoolului și drogurilor, a condus un autoturism Aston Martin cu viteză excesivă și a lovit mortal un alt vehicul.

Condamnarea lui Mario Iorgulescu la 14 ani de închisoare pentru omor a fost anulată. De ce a fost schimbată sentința

Citește și: Zeci de elevi și profesori, la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară

Judecătoarele Lia Savonea și Adriana Ispas de la Înalta Curte de Casație și Justiție au argumentat că, deși faptele lui Iorgulescu sunt extrem de grave, nu există dovezi că acesta a intenționat să folosească mașina ca mijloc pentru a lua viața victimei. În schimb, ele au concluzionat că fapta se încadrează în infracțiunea de ucidere din culpă, pedepsită cu închisoare între 2 și 7 ani, comparativ cu omorul, care prevede pedepse între 10 și 20 de ani.

Sentința a fost astfel anulată, iar dosarul a fost retrimis la Curtea de Apel pentru o nouă judecată. Decizia a stârnit reacții mixte în rândul opiniei publice, mulți considerând că pedeapsa inițială reflecta gravitatea faptei.

Citește și: Culmea hoției! Un bărbat care a furat o brățară de aur dintr-un mall din Pitești s-a întors la locul faptei, cu bijuteria în buzunar

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...