Web Analytics
scris vineri, 20.09.2024

Șase șampoane de renume identificate ca fiind periculoase pentru uz uman

InfoCons, organizația care protejează drepturile consumatorilor, a emis alerte pentru șase produse de șampon, produse de mărci renumite, care prezintă un risc chimic ridicat. Aceste șampoane conțin substanțe interzise în Uniunea Europeană, inclusiv 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), cunoscută și sub numele de Lyral. Această substanță poate provoca reacții alergice severe, precum și probleme de sănătate legate de sistemul reproducător.

Șase șampoane de renume identificate ca fiind periculoase pentru uz uman

Printre produsele afectate se numără șampoane de la branduri populare precum Schwarzkopf, Palmolive, Clear, Pantene, Elvive (L’Oreal) și Kelemata. Ingredientele din aceste șampoane sunt interzise conform Regulamentului CE nr. 1223/2009 al Uniunii Europene, care reglementează siguranța produselor cosmetice.

Citește și: Fosta primăriţă Elisaveta Tudose, operată la şold de dr. Cătălin Cârstoiu, se recuperează greu, acasă, la Coşeşti

Deși aceste produse pot fi găsite atât în magazine fizice, cât și online, consumatorii sunt sfătuiți să fie extrem de atenți și să verifice ingredientele înainte de a achiziționa produse cosmetice. InfoCons avertizează că, în pofida reglementărilor stricte, aceste produse continuă să fie disponibile pe piață, punând în pericol sănătatea publicului​.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...