Web Analytics
scris miercuri, 18.09.2024

Bolnavi şi… bolnavi. Să tot trăieşti în ţara lui Dracula

În 30 de ani de când semnez rubrica „Bolnavi și… bolnavi”, nu mi-am căutat subiectele, pentru că pacienții vin singuri la mine. Să tot trăiești într-o țară atipică și suspect de paranormală, în care se nasc pui vii, banii depuși cu ani în urmă la „Caritas” urmau să se înmulțească, exact ca la proști, de opt ori, iar destui demnitari agonisesc în câteva legislaturi cât o familie bogată de americani în două secole!

Bolnavi şi… bolnavi. Să tot trăieşti în ţara lui Dracula

La noi, indiferent că auzi la un colț de stradă sau la un post de televiziune, citești într-un tabloid sau o spune doamna Șoșoacă la București, la Bruxelles sau pe Muntele Găina, orice aiureală se ia de bună. Sigur, nu chiar de toată lumea. Dacă le spui românilor că Regele Charles al Angliei dorește, ca atunci când va veni ziua, să fie înmormântat la Viscri, că virilul Ceaușescu are câțiva copii din flori ce sunt acum în Parlament, că unui celebru fotbalist din prima ligă, care avea deja trei testicule, i-a mai crescut unul după ce s-a dat cu un gel special, sau că Viagra este un fleac față de o licoare preparată de un autodidact neșcolit din Ciorogârla, ei te cred.

Era să uit: cu niște ani în urmă, o doamnă care le știe pe toate și se vrea formator de opinie a promovat, pe la televiziunile ce o invită des să-și dea cu părerea, că ea s-a vindecat de nu știu ce formă de cancer tratându-se cu lăptișor de matcă. În scurt timp, acest produs apicol a dispărut din orice magazin de profil, cumpărându-se în draci. Păi, nu-i reclama sufletul comerțului?!
Iar o doamnă aparent cu scaun la cap, operată de un melanom malign, a venit și la noi să ne întrebe dacă să recurgă și la o cremă preparată din gândaci, de care a aflat de la un post de televiziune. Uite așa fac unii bani în țara lui Dracula și în lipsa unui Vlad Țepeș autentic.
Dr. Viorel Pătraşcu

Citește și Bolnavi şi… bolnavi. Melancolie în septembrie

Citește și Bolnavi şi… bolnavi. Eterna şi involuata Românie

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...