Web Analytics
scris miercuri, 18.09.2024

Instagram impune noi setări şi restricţii pentru conturile adolescenților

Instagram a anunțat, marți, cea mai dramatică măsură de până acum pentru protejarea tinerilor utilizatori de pericolele de pe platforma sa, implementând noi setări pentru „conturile adolescenților” care vor face automat conturile adolescenților private și vor restricționa tipurile de conținut pe care acești utilizatori le pot vizualiza pe aplicație, scrie CNN. 

Instagram impune noi setări şi restricţii pentru conturile adolescenților

Citește și: Roxana Mînzatu, desemnată vicepreşedintă a Comisiei Europene

Schimbarea vine la aproape trei ani după ce „Facebook Papers” a atras atenția asupra riscurilor pe care platforma le prezintă pentru tinerii utilizatori. Noile restricții sunt concepute pentru a încuraja adolescenții să adopte supravegherea parentală prin intermediul aplicației. Instagram va aplica automat noile setări tuturor utilizatorilor sub 18 ani.

Utilizatorii de 16 și 17 ani vor putea modifica manual aplicația pentru a reveni la setările dorite, dar cei de 13-15 ani vor trebui să obțină aprobatul părinților pentru orice modificare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...