Web Analytics
scris marți, 17.09.2024

Ziua Mondială a Siguranței Pacientului la Spitalul Județean de Urgență Piteşti

Ziua Mondială a Siguranței Pacientului la Spitalul Județean de Urgență Piteşti

Spitalul Județean de Urgență Pitești a marcat Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, la fel ca și în alți ani, prin iluminarea clădirii unității medicale și, mai ales, a zonei Unității Primiri-Urgențe în culoarea portocalie. „Am dorit în acest fel să atragem atenția, asupra necesității unei colaborări permanente între personalul medical, pacienți și aparținători. Succesul unui act medical ține atât de efortul personalului medical, cât și de efortul pacienților, inclusiv pe zona de prevenție și, ulterior, în rigurozitatea urmării tratamentelor medicale”…

„Astăzi celebrăm Ziua Mondială a Siguranței Pacientului și la Spitalul Județean de Urgență Pitești marcăm acest eveniment prin proiecția culorii portocalii pe clădirea spitalului. Profit de această ocazie pentru a puncta câteva aspecte în privința parteneriatului permanent care trebuie să existe între sistemul medical și pacient, respectiv familia acestuia. Siguranța pacientului depinde de mulți factori și ceea ce ține de sistemul medical este într-o continuă dinamică.
Anul acesta se pune accentul pe creșterea capacității sistemelor medicale de a investi în echipamente și dotări care să grăbească și să dea o acuratețe mai bună în diagnostic. Din această perspectivă, noi, ca medici de urgență, ne confruntăm cu acest aspect în fiecare zi: elementul denumit timp – timpul în care trebuie să îngrijim un pacient pentru ca starea lui să nu se agraveze și să stabilim un diagnostic corect.

Citește și Patriarhia: Ajutor de 100.000 de lei pentru persoanele afectate de inundaţii


Pe de altă parte, trebuie să punctăm că, din partea pacienților și a familiilor acestora, trebuie să existe o înțelegere a faptului că siguranța pacientului după ce pleacă de la spital depinde de rigurozitatea lui de a urma tratamentele medicale, de perseverența lui de a face controale medicale la timp și de a ține legătura cu medicul de familie și să nu aștepte ca patologia de care suferă să se agraveze în mod, uneori, ireversibil”- precizează dr. Marius Pascu, șeful UPU de la Spitalul Județean de Urgență Pitești.

Și, vă putem spune, ca cetățeni care, uneori ajungem în situația de a ne lăsa pe mâna medicilor, vă putem spune că, în această seară a fost o atmosferă de încredere și siguranță la UPU Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...