Web Analytics
scris marți, 17.09.2024

Patriarhia: Ajutor de 100.000 de lei pentru persoanele afectate de inundaţii

Persoanele afectate de inundaţii în judeţul Galaţi au primit un sprijin financiar în valoare de 100.000 de lei din Fondul Filantropia al Patriarhiei Române.

Patriarhia: Ajutor de 100.000 de lei pentru persoanele afectate de inundaţii

        Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei Române, transmis marţi, întreaga sumă a fost virată încă din 14 septembrie în contul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, eparhie în care se află localităţile care au suferit cel mai mult din cauza inundaţiilor.

        De asemenea, în următoarele două săptămâni, se va desfăşura o colectă la nivelul tuturor unităţilor de cult – parohii şi mănăstiri – din Arhiepiscopia Bucureştilor, toate fondurile urmând să fie virate eparhiilor afectate, în vederea ajutorării sinistraţilor.

Citește și Prefectul de Argeș, apel public pentru donații către românii afectați de inundații

        Patriarhia Română a făcut un apel la solidaritate cu persoanele afectate grav de inundaţii şi transmite un mesaj de compasiune familiilor îndoliate.

        „În urma inundaţiilor masive din judeţele Galaţi, Argeş şi Vaslui, dar şi din alte zone ale ţării, facem un apel la solidaritate creştină cu sinistraţii, victimele vulnerabile social şi familiile îndoliate. Patriarhia Română se alătură instituţiilor şi autorităţilor centrale şi judeţene în efortul de sprijinire a semenilor noştri care trec prin momente de grea suferinţă”, preciza Patriarhia

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...