Web Analytics
scris marți, 17.09.2024

Câmpulung. „Expoziția de acasă”, la Secția de Etnografie și Artă Populară

Marți, 17 septembrie, de la ora 16, la Câmpulung Muscel, la Secția de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Municipal va avea loc vernisajul expoziţiei temporare a tânărului colecționar muscelean Ionuț Fintoiu din Rucăr, după cum ne comunică jurnalistul Constantin Pașol.

Câmpulung. „Expoziția de acasă”, la Secția de Etnografie și Artă Populară

Citește și: Dirijorul Walter Hilgers și pianistul André Parfenov revin la Filarmonica Pitești

Intitulată de instituția gazdă „Expoziția de acasă”, aceasta cuprinde exponate aparte din colecția personală a cel mai cunoscut colecţionar de port popular din zona Muscelului, Ionuț Fintoiu.

Colecționarul a strâns piese autentice de o valoare culturală inestimabilă, costume femeiești, dar și bărbătești, precum și alte piese de vestimentație din casa țărănească de la munte, unele de peste un secol vechime, pe care le-a prezentat la diverse evenimente culturale – precizează Constantin Pașol.

„Expoziţia de acasă” va fi deschisă publicului larg până la finele anului 2024.

Câteva dintre expozițiile sale recente au fost la Madrid, Bruxelles, București și Câmpulung Muscel, dar și la şezătorile locale din țară sau din Republica Moldova.

Tot Ionuț Fintoiu este unul dintre expozanţii primei ediţii a serii muzeelor la sate, organizată de Muzeul Municipal Câmpulung.

Absolvent al Facultăţii de Teologie – Specializarea Teologie şi Asistenţă Socială, Ionuţ Fintoiu a moştenit de la familia sa dragostea pentru tradiţii şi obiceiuri strămoşeşti, iar „ideea de a colecționa a pornit de la profesorul de filosofie care mi-a cerut un costum de Muscel să-l examineze. L-am primit înapoi cu îndemnul de a strânge ce mai pot”, spune expozantul.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...