Web Analytics
scris duminică, 15.09.2024

Augustin Eduard: „M-am certat pe teren cu Gigi Mulțescu, apoi m-a luat la Dinamo”

Gheorghe Mulțescu, fost jucător și antrenor, s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani, răpus de problemele medicale cu care se confrunta.

Augustin Eduard: „M-am certat pe teren cu Gigi Mulțescu, apoi m-a luat la Dinamo”

Antrenor la Dinamo în mai multe mandate, fost jucător emblematic, cu meciuri la echipa națională a României, Gheorghe Mulțescu a decedat cu două luni înainte să împlinească vârsta de 73 de ani.

El era internat de mai bine de o săptămână la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca,

confruntându-se cu o pneumonie care s-a dovedit fatală, totul în contextul în care simptomele bolii Alzheimer se accentuaseră în ultima vreme.

Citește și: Viorel Moiceanu: „Am și acum pe picior urmele crampoanelor lui Gigi Mulțescu”

Augustin Eduard, fostul fotbalist al echipei FC Argeș, își amintește cu plăcere de Gigi Mulțescu, pe care l-a cunoscut în mai multe ipostaze. Cei doi au fost adversari pe teren, însă dinamovistul

i-a fost și antrenor fostului mare jucător al Argeșului.

„Am fost adversari, iar apoi m-a vrut la Dinamo. Să vă povestesc cum a fost. În perioada

1982-1985, eu am jucat la Steaua, iar el era la Dinamo București. Eram rivali.

Îmi amintesc un episod mai puțin plăcut petrecut în anul 1984, în finala Cupei României, disputată între Steaua și Dinamo. Eu l-am faultat, iar el a început să mă înjure, ne-am jignit reciproc atunci. Era o fiară pe teren, n-avea milă, dar în afara gazonului era un om minunat. Puteai discuta cu el despre orice, dacă aveai nevoie de ajutor, ți-l dădea. Nu era rău deloc.

În 1990, eu am ajuns jucător la Dinamo datorită lui Gigi Mulțescu, el era antrenorul acelei formații. Ne-am întâlnit ultima dată într-o altă ipostază, amândoi fiind antrenori principali.

În anul 2018, FC Argeș a jucat la Petrolul Ploiești și meciul a avut un deznodământ fericit pentru piteșteni. Eu eram antrenorul oaspeților, iar el era tehnicianul gazdelor. L-am învins cu 2-1.

Îmi pare rău că nu mai este printre noi, îmi voi aminti mereu de el cu plăcere”, ne-a declarat Augustin Eduard, fosta glorie a lui FC Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...