Web Analytics
scris vineri, 13.09.2024

A fost rupere de nori, la Pitești

A fost urgie preț de o jumătate de oră la Pitești iar pe rețelele de socializare piteștenii anunțat deja inundații în principalele intersecții. De asemenea, au fost semnalate căderi de copaci in zona Stadionului, Garnizoană, Calea Drăgășani și în cartierul Banat.

A fost rupere de nori, la Pitești

Meteorologii au emis astăzi o atenționare cu privire la intrarea țării noastre sub influența ciclonului Boris care va aduce instabilitate atmosferică, inundații și temperaturi scăzute în timpul nopții, chiar până la 10 grade.

Citeste și Notar trimis în judecată după ce a ajutat un cuplu să le ia casele bătrânilor singuri

„Ciclonul Boris este format/a fost generat în Golful Genova și are suport din partea unei mase de aer foarte rece, care coboară dinspre regiunile polare. Ciclonul de aer rece reprezintă, de fapt, centrul unei mase de presiune scăzută, vastă, care se extinde deasupra Europei Centrale și înspre partea de est, sud-est, inclusiv în zona țării noastre.

Ciclonul Boris, această structură de presiune scăzută la nivelul solului, cu aer foarte rece în straturile mai înalte, crează condițiile unor precipitații abundente, care se vor manifesta pe durata următoarelor zile, 2-3 zile, în țări din Europa Centrală (precum Austria, Slovacia, Slovenia, Polonia, chiar și Ungaria), dar și în anumite regiuni din România, au spus meteorologii.

Sunt zone aflate deja în alertă meteorologică în legătură cu această evoluție a vremii. În Europa sunt așteptate cantități de ploaie care să cumuleze, pe durata acestor zile, chiar și peste 200 de litri pe metrul pătrat”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...