Web Analytics
scris vineri, 13.09.2024

Șefa de la Registrul Comerţului, concediată după ce noul sistem informatic de 40 de milioane de euro e nefuncţional

Șefa de la Registrul Comerţului a fost concediată de ministrul Justiției, din cauza problemelor din instituția pe care o conduce. Mii de firme sunt în continuare blocate de noul sistem informatic, care este nefuncțional, deși a costat 40 de milioane de euro. Digitalizarea a dat peste cap toată activitatea, aşa că cei care au nevoie de acte de la această instituție se așază la coadă.

Șefa de la Registrul Comerţului, concediată după ce noul sistem informatic de 40 de milioane de euro e nefuncţional

Citește și: Atenție! Nu accesați linkul „Card transport public Pitești”, postat pe Facebook

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a dispus, joi, revocarea directorului general al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, Valentina Burdescu, după ce Corpul de Control a constatat un management defectuos, întrucât deciziile privind modul şi momentul implementării noului sistem informatic şi testarea insuficientă a aplicaţiei informatice au generat disfuncţionalităţi în activitatea instituţiei. Totodată, Luiza Mardare a fost numită în funcţia de director general al ONRC. Ministerul Justiţiei arată, într-un comunicat de presă transmis joi, că procesul de digitalizare a serviciilor oferite de ONRC înseamnă creşterea gradului de utilizare a serviciilor de e-guvernare, modernizarea şi eficientizarea activităţilor şi fluxurilor interne instituţionale.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...