Web Analytics
scris miercuri, 11.09.2024

Ion Mînzînă a semnat contractul pentru modernizarea DJ 659, unul dintre cele mai lungi drumuri judeţene din Argeş

Săptămâna trecută, la Consiliul Județean Argeș, Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, alături de Liviu Gabriel Mușat, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, au semnat contractul pentru modernizarea DJ 659. Acesta este unul dintre cele mai lungi drumuri județene și parcurge traseul Pitești – Bradu – Suseni – Gliganu de Sus – Bârlogu – Negrași – Mozăceni până la limita județului Dâmbovița.

Ion Mînzînă a semnat contractul pentru modernizarea DJ 659, unul dintre cele mai lungi drumuri judeţene din Argeş

De asemenea, ruta asigură legătura cu alte drumuri importante, precum DJ703B, DJ503, DJ679D, DJ679C și DJ702F. Drumul va fi modernizat integral. Valoarea totală a contractului se ridică la 358,49 milioane lei, din care 316,75 milioane lei sunt fonduri nerambursabile.
„Pe lângă lucrările finalizate deja pentru dezvoltarea și îmbunătățirea infrastructurii, avem multe proiecte noi care vizează modernizarea județului, proiecte pe care le putem face doar împreună cu partenerii noștri excepționali de la ADR Sud Muntenia, reprezentată aici de domnul director Liviu Mușat. Fără această echipă excepțională a Consiliului Județean nu am fi putut face atât de multe lucruri importante pentru infrastructura județului. Mulțumesc și colegilor parlamentari care ne-au sprijinit.”, a declarat Ion Mînzînă.

Liviu Mușat: „Argeșul este pe primul loc! Este județul cu suma cea mai mare pentru infrastructură!”

„În ceea ce privește axa de drumuri, avem la nivelul ADR Sud Muntenia proiecte depuse în valoare totală de 2,3 miliarde de euro. Din acestea, 743 milioane de euro, deci aproape o treime, sunt două proiecte din Argeș. Argeșul și-a tăiat partea leului și este județul cu suma cea mai mare pentru infrastructură! Nu pot decât să îl felicit pe Ion Mînzînă și Consiliul Județean! Aceste date dau o imagine despre ce înseamnă județul Argeș în regiune. Avem 1.507 proiecte depuse, dintre care 407 (27%) din Argeș! Din punct de vedere valoric 11 miliarde de lei. 3 miliarde de lei sunt pentru proiecte din Argeș. Următorul județ este Dâmbovița cu 2,1 miliarde de lei. La nivel de proiecte depuse, ca valoare, 1,9 miliarde sunt tot proiecte din Argeș. Și aici Argeșul este pe primul loc!”, a spus Liviu Mușat.
La semnarea contractului au participat și primari ai localităților aflate pe traseul drumului: Liana Dună – Mozăceni, Dan Stroe – Bradu, Petre Funie – Slobozia, Ion Parpală – Ștefan cel Mare, Radu Doru – Suseni, Constantin Alexandru – Negrași.
M.S.

Citește și Reacția primarului Gentea după decizia Curții de Apel Pitești în procesul cu Instituția Prefectului

Citește și Tiberiu Irimia, despre reacția PNL la sentința privind Pădurea Trivale: „Unde poate ajunge șmecheria politică a unora”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...