Web Analytics
scris miercuri, 11.09.2024

Ce șanse are FCSB în Europa League?

Ce șanse are FCSB în Europa League?

FCSB va juca în acest sezon în Europa League și va avea adversare de top. Manchester United este cel mai interesant nume de pe listă, dar campioana României va întâlni și alte echipe de top precum PAOK Salonic, Rangers, Hoffenheim și Olympiacos.

Există și meciuri mai ușoare pentru FCSB, precum cel cu RFS din Letonia, în timp ce Midtjylland și Qarabag sunt echipe de un nivel apropiat cu cel al echipei lui Elias Charalambous.

Programul complet al FCSB în Europa League din acest sezon este următorul:

  • 26 septembrie: FCSB – FC RFS – 22:00
  • 3 octombrie: PAOK FC – FCSB – 22:00
  • 24 octombrie: Rangers FC – FCSB – 22:00
  • 7 noiembrie: FCSB – FC Midtjylland – 19:45
  • 28 noiembrie: FCSB – Olympiacos FC – 22:00
  • 12 decembrie: TSG Hoffenheim – FCSB – 19:45
  • 23 ianuarie: Qarabag FK – FCSB – 19:45
  • 30 ianuarie: FCSB – Manchester United – 22:00

Din acest sezon, formatul Europa League s-a schimbat și este identic cu cel din Champions League. S-a renunțat la formatul clasic cu grupe, iar toate echipele sunt împărțite într-o singură ligă. În faza ligii, echipele dispută 8 meciuri: 4 acasă și 4 în deplasare, cu câte 2 echipe din fiecare urnă valorică.

Se va face astfel un singur clasament cu toate echipele participante. Primele 8 echipe se califică direct în optimile Europa League, în timp ce echipele clasate pe locurile 9-24 vor disputa play-off-uri în două manșe, în urma cărora se stabilesc ultimele 8 echipe calificate în optimi. Celelalte echipe vor fi eliminate din Europa League și nu vor mai juca în competițiile europene în acest sezon.

Conform cotelor publicate de agențiile de pariuri sportive, FCSB are cota 6.00 să se claseze pe locurile 9-24. Asta înseamnă că bookmakerii nu-i oferă șanse mari grupării lui Charalambous să obțină rezultate notabile în fața unor adversari de top.

Citește și Esteban Orozco a fost integralist în preliminarii

FCSB, debut facil pe teren propriu

FCSB joacă primul meci din EL pe 26 septembrie, contra letonilor de la RFS. Echipa din Riga s-a calificat în Europa League după ce a trecut de APOEL din Cipru. RFS a fost înființată în 2016 și a câștigat campionatul din Letonia în 2021 și 2023. De asemenea, a mai câștigat Cupa Letoniei în 2019 și 2021. Este abia al doilea club din Letonia calificat într-o grupă europeană, după Ventspils, în 2009.

Dintre toate adversarele pe care FCSB le va întâlni, RFS pare a fi cea mai slabă. Acest lucru este evidențiat și de cotele la pariuri. Roș-albaștrii au 1.62 să se impună, o selecție pe care mulți dintre cei pasionați de pariuri o vor lua în calcul pentru biletul zilei. Egalul are cota 4.00, iar victoria letonilor are 5.60.

FCSB țintește 4,4 milioane de euro din vânzarea biletelor

FCSB a anunțat că va pune în vânzare pachete pentru toate cele patru meciuri de pe teren propriu. Pe lângă meciul cu RFS, pe Arena Națională vor mai sosi danezii de la Midtjylland, grecii de la Olympiacos, dar și englezii de la Manchester United. Meciul vedetă este cel cu Manchester United, care are și cele mai scumpe prețuri la bilete.

Totuși, FCSB mizează pe pachetele pe care le scoate la vânzare, în speranța că va reuși să umple Arena Națională și la meciurile cu un „afiș” mai slab, cum ar fi cele cu RFS și Midtjylland. Conducerea roș-albaștrilor a anunțat că obiectivul este să încaseze 4,4 milioane de euro din vânzarea pachetelor cu bilete pentru meciurile din Europa League. Din punct de vedere sportiv, obiectivul este clasarea pe locurile 9-24, pentru a ajunge în fazele eliminatorii.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări.

Citește și Cine a câștigat dezbaterea Donald Trump – Kamala Harris, potrivit presei americane

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...