Web Analytics
scris sâmbătă, 31.08.2024

Extraordinara viaţă a lui Nicolae Ciolacu, legionarul devenit părinte la mănăstire

Nicolae Ciolacu, aromân, unul dintre liderii Haiducilor Dobrogei, organizația de rezistență armată anticomunistă din Dobrogea. Născut la 15 august 1910. Trecut la Domnul ca monahul Nectarie de la Sâmbăta, la 31 august 2000. MĂRTURISITORII vă recomandă cartea sa autobiografică –  Nicolae Ciolacu: HAIDUCII DOBROGEI – Rezistența armată în Munții Babadagului- PDF (via Scribd), cât și o serie de fotografii excepționale publicate de Asociația „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei”. Veșnica lui pomenire! – au scris cu doi ani în urmă cei de la activenews.ro.

Extraordinara viaţă a lui Nicolae Ciolacu, legionarul devenit părinte la mănăstire

Citeşte şi: Secretele lui Mihai Caraman, cel mai faimos spion român

Se împlinesc, iată, 24 de ani, de la moartea acestui om, care din haiduc a devenit părinte. Iată-i povestea, conform sursei citate:

A condus alături de Gogu Puiu şi fraţii Fudulea, mişcarea de rezistenţă anticomunistă denumita „Haiducii Dobrogei”. Cu părul peste umeri, barba până la piept şi mustaţa mare, stufoasă, infăţişarea lui provoca teroare în rândul securiştilor.

A fost arestat şi a urmat calvarul închisorilor politice. După zeci de ani de închisoare Ciolacu ajunge acasă şi în camera soţiei sale Piha găseşte o bătrânică, pe care ezita să o salute, necunoscând-o. Bătrânica cea străină era Piha. După căderea comunismului, revine în ţară ca monah, la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, unde va fi şi înmormântat.

Citiţi tot articolul AICI.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...