Web Analytics
scris joi, 29.08.2024

Cazul Pantelimon: Neregulile extrem de grave constatate în urma unor controale trecute cu vederea de șefii spitalului

Informaţii șocante de la Spitalul de Urgență Sfântul Pantelimon, aflat în centrul celui mai mare scandal medical, ies la iveală. Medicamentele necesare bolnavilor de la Secția ATI erau dosite în dulapurile personale ale medicilor și asistentelor, ba chiar și sub canapele. Conducerea spitalului nu a luat nicio măsură, scrie activenews.ro.

Cazul Pantelimon: Neregulile extrem de grave constatate în urma unor controale trecute cu vederea de șefii spitalului

Site-ul cetățeanul.net a dezvăluit în exclusivitate cazul morților suspecte de la Secția ATI a Spitalului Sf. Pantelimon, dezvăluiri în urma cărora Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Ministerul Sănătății au declanșat numeroase anchete. În dulapurile personale ale asistentelor medicale și ale medicilor erau ticsite cu medicamentele destinate pacienților. Mai mult, stocuri de medicamente erau dosite până și sub canapelele din cabinet.

Citește și: Droguri impregnate în corespondenţă şi apoi trimise la Penitenciarul Mioveni

Printre medicamentele cele mai periculoase dacă încap pe mâna cui nu trebuie, descoperite în urma controlului, se numără Tramadolul, un drog sintetic cu rol analgezic, Propofol – medicament sedativ-hipnotic utilizat pentru inducerea anesteziei generale, Lidocaina – anestezic local, Algifen, Ketoprofen – analgezice puternice, Diazepam și Fenobarbital – barbiturice. Toate aceste medicamente sunt utilizate folosite adesea de cei care se droghează.

Mai mult, în urma controlului au mai mai fost găsite medicamente în plus față de stocurile spitalului, dovadă că acestea au fost administrate pacienților doar pe hârtie. Este vorba de medicamente precum Amicozid, Aminoven, Amiokordin, Betaloc, Celebrolizin, Clonidina, Dexametazonă, Ipratropium, Moxifloxacina, Tamiflu, Ventolin, Heparină, Arginină și multe altele.

Citește și: O celebră artistă – dezvăluiri despre fostul președinte Traian Băsescu

În ciuda acestor nereguli extrem de grave, în care s-a dovedit că medicii și asistentele de la Secția ATI ascundeau medicamente chiar în dulapurile personale, șefii spitalului nu au luat nicio măsură, preferând să treacă totul sub tăcere.

Surse din cadrul spitalului au dezvăluit că au fost mai multe controale în urma cărora au fost găsite dosite cantități mari de medicamente, mai ales la secția Chirurgie, dar la fel, nu a fost luată nicio măsură legală.



Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...