Web Analytics
scris joi, 29.08.2024

Începe Carpați Retro Rally: 29 august – 1 septembrie 2024

Astăzi, 29 august, la ora 18:30, pasionații de mașini istorice vor avea bucuria de a admira, în Piața Primăriei din Pitești, cele 39 de echipaje care s-au înscris în cel mai elitist eveniment anual retromobilistic: Raliul „Carpați Retro”, competiție ajunsă la a 25-a ediție!

Începe Carpați Retro Rally: 29 august – 1 septembrie 2024

Sezonul competițional 2024 al Raliului „Carpați Retro” este organizat de către Retromobil Club România – Filiala ARGEȘ și va avea loc în județul Argeș, ca a doua etapă a Campionatului de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice 2024, participanții fiind membri ai R.C.R., posesori de vehicule istorice atestate. Evenimentul este susținut de Consiliul Județean Argeș și de Primăria Municipiului Pitești.

Prezentarea echipajelor se va desfășura pe rampa amenajată în Piața Primăriei, startul festiv fiind urmat de un city demo, pe traseul Piața Primăriei – Piața „Vasile Milea”, unde se va afla și parcul închis al automobilelor participante în concurs.

Citește și Spectacolul meciurilor de baschet se întoarce: FC Argeș vă așteaptă la Pitești Arena

Competiția se va desfășura pe drumurile din județul Argeș și va tranzita municipiile Pitești (Piața „Vasile Milea” – parc închis, Piața Primăriei – city demo, Argeș Mall – regrupare  și proba de oraș), Curtea de Argeș, Câmpulung Muscel și orașul Mioveni, în perioada 29.08 – 31.08.2024. Fiind un raliu de regularitate, se va derula în condiții de trafic normal, vehiculele participante rulând cu viteză medie și cu respectarea unor timpi impuși, iar cronometrarea se va face prin sistem GPS, la zecimi de secundă.

În competiție participă și mașini de epocă ce au în palmares rezultate obținute prin participarea în curse internaționale, în urmă cu mai bine de jumătate de secol, cea mai veche fiind un automobil MG din 1960. Evaluarea performanței în actuala competiție va ține cont de vârsta vehiculelor participante, punctarea făcându-se pe categorii de vechime. O categorie specială va fi cea a mărcii de automobile Dacia. De altfel, mașina care va fi prima la Start este cea mai veche reprezentantă în concurs a brandului național, un automobil Dacia 1100 din 1968, deținută de un argeșean.

Citește și Pitești: Lucrări de frezare și asfaltare pe un important bulevard din Pitești

Programul și traseul zilelor următoare:

Ziua 2, 30.08.24: Pitești – Cotmeana – Curtea de Argeș – Cetatea Poenari- Pitești (190 km)

• 08.30 Start ETAPA  1 (40 km) Piața „Vasile Milea” Pitești – Cotmeana;

• 10.30 Start ETAPA 2 (70 km) Cotmeana – Curtea de Argeș – Cetatea Poenari (Căpățâneni);

• 15.00 Start ETAPA 3 (80 km) Cetatea Poenari (Căpățâneni) – Curtea de Argeș – Argeș Mall (Pitești);

• 10 Start ETAPA 4 – proba oraș (10 km) Argeș Mall – Piața „Vasile Milea” (Pitești).

Ziua 3, 31.08.24: Pitești – Mioveni – Cândești – Mateiaș –  Pitești (180 km);

• 09.00 Start ETAPA 5 (85 km) Piața „Vasile Milea” Pitești – Mioveni – Cândești;

• 13.30 Start ETAPA 6 (30 km) Cândești – Mausoleu Mateiaș;

• 15.45 Start ETAPA 7 (70 km) Mausoleu Mateiaș – Piața Primăriei Pitești;

• 17.45 Finish LEG 7 – FINISH festiv RALIU;

• 17.45 – 19.00 Rezultate finale;

• 19.00 – Festivitate de premiere.

Ziua 4, 01.09.24: Pitești – orașele de reședință ale concurenților

• 08.00 – 11.00 Eliberarea Pieței „Vasile Milea” și deplasarea concurenților spre orașele de reședință.

Echipa de organizare:

• Membri Retromobil Club România: Gabriela Măgureanu (președinte RCR), Dragoș Dobre (președinte Comisia de Evenimente RCR), Costin Moga (membru Comisia de Evenimente RCR);

• Membri Retromobil Argeș: Dorin Alexandrescu (președinte RCR Argeș), Florin Marinescu (secretar RCR Argeș), Răzvan Catană, Mihai Vulpe (membri RCR Argeș).

Parteneri în organizarea evenimentului:

• Consiliul Județean Argeș, Primăria Municipiului Pitești;

• Auchan, Grawe Romania Asigurare, Argeș Mall, DeoMaxx Perfume, Complexul Turistic „Satu Muscelean”, Restaurantul „Bibliotheque”, Cabana „La Cetate”, DTO Rally Team, Hunting CDM, Foerch Romania, Ibis Styles Pitești, ChronoFun.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...