Web Analytics
scris joi, 22.08.2024

Parchetul European acuză patru persoane și o companie din România de utilizarea abuzivă a fondurilor europene

Parchetul European (EPPO) din Timișoara și București (România) a acuzat patru persoane și o companie de fraudă cu subvenții, implicând un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014–2020, cu peste 2,8 milioane de euro fonduri nerambursabile din surse UE și naționale, se arată într-un comunicat al instituției.

Parchetul European acuză patru persoane și o companie din România de utilizarea abuzivă a fondurilor europene

Conform unui raport din martie 2024, administratorul companiei beneficiare este acuzat de falsificarea declarațiilor pentru a pretinde finalizarea unor lucrări care nu au fost complet executate. Se presupune că facturi fiscale, rapoarte de lucru și oferte au fost transmise organismului de gestionare a fondurilor UE, indicând în mod înșelător că lucrările au fost finalizate. În plus, suspecții sunt acuzați că au folosit documente false pentru a dovedi că echipamentul necesar executării lucrărilor a fost livrat înainte de termenul limită al proiectului.

Citește și: Abuzuri, scandaluri sexuale și consum de droguri la Opera Națională. Poliția anchetează cazul

Procurorii Parchetului European (EPPO) din Timișoara au efectuat în luna martie percheziții la o hală, birouri, dar și locuințele lui Valerică Ghinea și Andrei Ghinea, patronii companiei Arsat Industrie SRL din Pecica, județul Arad, a scris publicația locală Pressalert.ro. Din primele informații, compania este suspectată de fraudă cu fonduri europene. Arsat Industrie a accesat un proiect pe fonduri europene în valoare de 13 milioane de euro, din care până acum s-au rambursat aproximativ 3 milioane de euro.

În timpul perchezițiilor efectuate în martie și în această săptămână, autoritățile au confiscat case, terenuri și bani în valoare de 1 milion de euro de la suspecți, în încercarea de a recupera fondurile europene și naționale fraudate. Datorită unei anchete rapide, peste 1,8 milioane de euro din fondurile nerambursabile provenite din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și din fonduri naționale nu au fost niciodată distribuite. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă între trei și zece ani de închisoare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...