Web Analytics
scris joi, 22.08.2024

Liberalii s-au hotărât! Alina Gorghiu, prima la Camera Deputaţilor. Mihai Coteţ deschide lista de la Senat

La începutul acestei săptămâni, PNL Argeș și-a prezentat echipa pentru alegerile parlamentare, iar BPJ al PNL Argeș a votat în unanimitate pentru susținerea candidaturii președintelui PNL, Nicolae Ciucă, la alegerile prezidențiale din acest an.

Liberalii s-au hotărât! Alina Gorghiu, prima la Camera Deputaţilor. Mihai Coteţ deschide lista de la Senat

„Echipa formată pentru Parlament va continua proiectul politic al PNL Argeș validat de electorat la alegerile locale: construirea unei forțe politice puternice a liberalismului argeșean, capabilă să câștige toate tipurile de alegeri la nivelul județului Argeș pentru dezvoltarea județului și pentru susținerea unei strategii de dezvoltare pentru Argeș”, au transmis liberalii.

Pe lista PNL Argeș, primul loc la Camera Deputaților este ocupat de președinta filialei și ministra justiției, Alina Gorghiu, care are două mandate în Camera Deputaților și două mandate în Senat, iar în perioada 2022 – 2023 a fost și președinte interimar al Senatului, promovând egalitatea de gen în Parlament. „În mandatul 2020 – 2024, a dezvoltat 79 de inițiative legislative dintre care 45 au fost adoptate și au devenit legi. Dintre acestea din urmă, în 44 de cazuri camera decizională a fost Camera Deputaților, ceea ce reflectă opțiunea pentru candidatura la această cameră, care, datorită atribuțiilor constituționale, oferă un cadru mai favorabil de promovare a proiectelor sale politice”, transmite PNL.
La Camera Deputaților, pe poziția a doua va candida Radu Perianu, secretar general al PNL Argeș, prefectul Județului Argeș în perioada 2021 – 2024 și candidatul PNL Argeș la funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș. La Senat, pe primul loc va fi Mihai Coteț, președintele PNL Pitești și consilier local, iar pe locul al doilea va fi Dănuț Bica, un om cu foarte multă experiență legislativă.

Iată lista întreagă pentru Camera Deputaților: Alina-Ștefania Gorghiu, Radu-Valeriu Perianu, Alin-Marian Călinescu, Cătălina-Maria Dumitrașcu, Loredana Năstase, Dorin Voicu, Cosmin-Ion Petrescu, Eduard Florea, Alexandrina Stanciu, Ana-Maria Pănescu, Călin-Iulian Călin, Traian-Gabriel Gheorghe. Candidații pentru Senat: Mihai Coteț, Dănuț Bica, Alina-Ramona Manea, Gheorghe-Gabriel Tudor, Liviu Nicolae, Costel Voica.
M.S.

Citește și Lista Alinei Gorghiu pentru Parlament

Citește și Ministra Alina Gorghiu: „Lupt deja de peste 20 de ani pentru ca în România să existe egalitate între femei şi bărbaţi”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...