Web Analytics
scris vineri, 16.08.2024

Europa a confirmat primul caz de variola maimuței din afara Africii

Europa a confirmat primul caz de variola maimuței din afara Africii. Este vorba despre un bărbat din Suedia, care a călătorit recent în Africa, într-o zonă unde se înregistrează un focar major al bolii.

Europa a confirmat primul caz de variola maimuței din afara Africii

Anunțul vine la o zi după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat epidemia de variola maimuței urgență de sănătate globală. Pacientul nu prezintă simptome grave și se află sub atenția medicilor, anunță autoritățile. De asemenea, Suedia a inițiat măsuri de prevenire pentru a limita răspândirea bolii. Inclusiv persoanele care au avut contact cu bărbatul infectat sunt atent monitorizate. Boala se răspândește de la animale la om, dar și prin contact fizic cu o persoană infectată și, netratată, poate duce la deces.

Citește șI: Accident grav în Argeş, cu cinci răniţi! Trei sunt minori

„Am avut confirmarea că în Suedia avem un caz de mpox, din varianta mai periculoasă, Clade I. Este primul cauzat de Clade I care a fost diagnosticat în afara continentului african. Persoana afectată a fost infectată în timpul unei șederi într-o zonă din Africa unde există un focar major de mpox”, a declarat și ministrul suedez al Sănătății, Jakob Forssmed.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat miercuri epidemia de mpox, boală cunoscută anterior drept variola maimuţei, o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional, cel mai ridicat nivel de alertă, pentru a doua oară în doi ani, în urma unui focar de infecţie virală în Republica Democrată Congo care s-a răspândit în ţările vecine. Numai şeful OMS poate lansa urgenţa de sănătate publică de interes internaţional, la sfatul unui comitet ad-hoc de experţi.

Citește și: Elena Lasconi riscă să fie amendată. Ce a afișat la un renumit festival muzical?

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...