Web Analytics
scris miercuri, 14.08.2024

Directori din Tel Drum acuzaţi de o fraudă de un milion euro, condamnați definitiv cu suspendare

Doi directori ai companiei Tel Drum – despre care DNA susţine că era controlată de Liviu Dragnea – au fost condamnaţi definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti la pedepse cu suspendare.

Directori din Tel Drum acuzaţi de o fraudă de un milion euro, condamnați definitiv cu suspendare

Potrivit Agerpres, este vorba despre un dosar privind fraude cu fonduri europene, cu prejudiciu de aproape un milion de euro. Conform deciziei instanţei, Petre Pitiş a fost condamnat la trei ani închisoare cu suspendare, iar Mircea Vişan a primit doi ani cu suspendare, ambii fiind obligaţi să efectueze muncă în folosul comunităţii. Un al treilea director de la Tel Drum, Florea Neda, a fost achitat, după ce la instanţa de fond primise tot o condamnare cu suspendare. În acelaşi dosar, Ion Florian, reprezentant al firmei WFA Impex SRL, a fost condamnat la trei ani cu suspendare.

Citește și: Dosarul 2 Mai: Avocatul lui Vlad Pascu contestă legătura între accident și consumul de substanțe

De asemenea, compania Tel Drum a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 24.000 lei (de zece ori mai puţin decât primise la Tribunalul Bucureşti), dispoziţii aplicate şi în cazul firmei WFA Impex SRL. Ambele firme au interdicţia de a participa la proceduri de achiziţii publice pe o perioadă de 2 ani. CAB a admis acţiunea civilă exercitată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi a dispus obligarea în solidar a celor condamnaţi şi a celor două firme la plata prejudiciului de 4.849.375 lei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...