Web Analytics
scris duminică, 11.08.2024

Consultații gratuite pentru depistarea cancerului de piele, la mare. În ce staţiuni vor fi amplasate corturile

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București derulează, pe Litoral, a treia ediție a campaniei ”Asumă-ți să fii sănătos!”. Anul acesta, medicii dermatologi vor acorda consultații gratuite, timp de o săptămână, pe litoralul Mării Negre. Campania ”Asumă-ți să fii sănătos!” se va desfăşura în perioada 12-17 august şi va fi prezentă în cinci stațiuni de la Marea Neagră.

Consultații gratuite pentru depistarea cancerului de piele, la mare. În ce staţiuni vor fi amplasate corturile

Unde facem un consult dermatologic gratuit fără programare: Olimp – plaja lângă Punct de Observație Salvamar; Neptun- plaja în zona punct Salvamar; Jupiter – plaja lângă Punct de Observație Salvamar; Saturn – plaja lângă punct SMURD5; Mangalia – plaja în zona punct Salvamar.

Citește și: O doctoriță ATI de la „Sf. Pantelimon” a fost înregistrată de procurori când se bucură că nu poate lua 25 de ani de închisoare

„Este cea de-a treia ediție în care facem consultații gratuite pe litoralul Mării Negre. Cei care se află în concediu sau au plecat într-un weekend prelungit la mare pot veni în aceste corturi să se testeze gratuit.  În anii precedenți au fost foarte mulți turiști care şi-au dorit să facă acest screening.

Întrucât clima s-a schimbat, trecem de la vară la iarnă şi nu mai este timp să se producă acel pigment gradual care ne protejeză.  În intervalul orar 10-16, nu stați la soare. Vara sunt de 400 de ori mai multe radiaţii UV decât în orice anotimp. Au o putere de penetrare mai adâncă la nivelul pielii şi produce modificări la nivelul fibrelor. De aceea, dacă se poate, stați la plajă până în ora 10:00, iar apoi după ora 16:00. Trebuie să fim foarte atenţi la ce creme folosim, cum le folosim, la ce intervale le reaplicăm. Pe de altă partea, e foarte important să știm și faptul că o arsură, de exemplu, a pielii în adolescență sau în copilărie crește foarte mult riscul de cancer la maturitate. Crește foarte mult riscul acestui melanom, care este o formă extrem de agresivă de cancer, dar care, din fericire, poate fi controlată, mai ales dacă este depistată în formă incipientă.”, a spus medicul Alin Nicolescu, potrivit antena3.ro.

În momentul în care ne expunem la soare, cu o cremă de protecție, chiar și cu factor foarte mare, chiar și atunci ne bronzăm. Crema nu blochează 100% razele solare și vom avea surpriza să vedem că obținem un bronz de mult mai bună calitate și mai de durată decât dacă ne-am expune brutal, fără niciun fel de protecție.

Citește și: Accident rutier cu 17 victime pe A1. A fost activat Planul Roşu de intervenție

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită