Web Analytics
scris joi, 08.08.2024

Doctorițele acuzate de omor de la Spitalul „Sf. Pantelimon” au fost arestate

Cele două doctorițe ATI de la Spitalul „Sf. Pantelimon”, acuzate de omor cu premeditare în cazul pacienților decedați de la unitatea medicală din capitală, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile – scriu cei de la stiripesurse.ro.

Doctorițele acuzate de omor de la Spitalul „Sf. Pantelimon” au fost arestate

Citește și: Medicii ATI de la Spitalul „Sf. Pantelimon” își anunță demisiile din gărzi. „Plecăm toţi. Toţi colegii”

Procurorii spun că „inculpata M.M.A. este cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor calificat (cu premeditare și profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei) și omor calificat (cu premeditare, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei și de către o persoană care a săvârșit anterior o tentativă de omor), iar inculpata P.M. este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat (cu premeditare și profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei).

Având ca scop provocarea decesului unor pacienți care necesitau terapie intensivă, dar cu privire la care inculpatele apreciau că nu mai este oportună menținerea în viață, acestea au conceput și pus în executare un plan ce consta în reducerea bruscă a dozei de noradrenalină (substanță esențială în terapie intensivă, cu rol în menținerea tensiunii arteriale), cu consecința scăderii tensiunii arteriale, urmată de stop cardiorespirator”.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...