Web Analytics
scris vineri, 09.08.2024

Marin Radu II, despre o istorie de 71 de ani a FC Argeşului: „Trecutul fotbalului argeşean este plin de multe împliniri. Deci, avem suficiente motive să credem…”

Cu ocazia împlinirii, pe 6 august, a nu mai puțin de 71 de ani de istorie alb-violetă, fostul mare atacant al lui FC Argeș, Marin Radu II, ne-a declarat:

Marin Radu II, despre o istorie de 71 de ani a FC Argeşului: „Trecutul fotbalului argeşean este plin de multe împliniri. Deci, avem suficiente motive să credem…”

”Au trecut 71 de ani de când se joacă fotbal la Pitești, nu? Așa, cu bune, cu rele. Mai mult cu bune, să spunem așa, exceptând ultima perioadă. La Pitești întotdeauna s-a jucat fotbal de-a lungul timpului. S-au făcut rezultate bune în acești ani. Au fost jucători de excepție. Ce vine din urmă, copiii din ziua de astăzi, sperăm că vor reuși să readucă Argeșul acolo unde îi este locul, în Divizia A. Ce înseamnă pentru mine 71 de ani de istorie? Înseamnă foarte mult. 71 de ani de fotbal; și eu am trăit aproape 12 ani la Pitești în Divizia A.

Dar Piteștiul să nu uităm că a fost campioană de două ori, a jucat ani la rând în Cupele Europene. Piteștiul a dat jucători de valoare. Să nu uităm că Dobrin este piteștean, aici s-a născut cel mai mare fotbalist român. Deci, avem suficiente motive să credem… Trecutul fotbalului argeșan este plin de multe împliniri. Dar nu numai la Pitești sunt probleme. Uitați-vă, în întreaga țară fotbalul nu mai este ce a fost odată. Acum sunt alte metode, alte mijloace de pregătire.
Pe vremuri, oamenii iubeau foarte mult sportul, în special fotbalul; sportul era una dintre priorități, aveam campioni olimpici, campioni mondiali, europeni. O țară atât de mică se bătea cu țări foarte puternice din punct de vedere sportiv. Dar acum am început să uităm, așa, sportul. E dat, așa, mai la o parte. Parcă lipsesc talentele, parcă lipsesc copiii mai dornici să joace fotbal, mai îndrăgostiți de jocul de fotbal, să iubească mai mult ceea ce fac. Eu lucrând și la nivelul copiilor, pot să spun treaba asta, că este diferență în ceea ce făceam noi și ce este acum”.

Citește și Sparta Praga – FCSB 1-1 în Champions League. „Roș-albaștrii”, salvați de VAR în prelungiri

Citește și FC Argeș U13 a obținut bronzul la Brașov Junior’s Cup

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...