Web Analytics
scris vineri, 09.08.2024

Claudiu Cojocaru: „La CS Mioveni nu avem cum să atacăm promovarea. E un an puţin mai greu”

Cum comentați rezultatul din această primă etapă, 0-0 cu Unirea Ungheni?

– Da, a fost un meci greu. Unirea Ungheni este o echipă bună. Mă așteptam să avem probleme, ținând cont că au fost mulți jucători aduși la echipă și încă nu s-a format un grup unit, nu s-a format o echipă omogenă, dar este important că nu am pierdut acest joc. Cred că este un rezultat echitabil, cu toate că am avut două-trei situații de a marca, dar, repet, suntem oarecum mulțumiți având în vedere infuzia de jucători, fotbaliști care au fost aduși de curând la echipă.

Claudiu Cojocaru: „La CS Mioveni nu avem cum să atacăm promovarea. E un an puţin mai greu”

Vizavi de lotul de anul trecut, cum vedeți lotul actual? Cum sunt jucătorii nou veniți?

– Eu, personal, am mare încredere în actualul lot. În continuare am un respect deosebit față de foștii jucători, pentru că au făcut tot ce le-a stat în putință să facă performanță la echipă. Consider că vom reuși să aducem această echipă actuală la același nivel cu echipa de anul trecut. Sunt jucătorii valoroși, cu ștate vechi pe la Liga a doua și cred că vom reuși să ne atingem obiectivul la sfârșitul anului, și anume acela de a ne menține în Liga a doua cu actuala echipă.

„Sperăm să ne îndeplinim obiectivul, să rămânem în Liga a doua”

Antrenorul Alin Chița a folosit și doi jucători greci. Cum comentați prestația lor?

– Da, așa este, au jucat și doi jucători greci. Trebuia să facem o prezentare a lotului, dar pentru că au fost lucrurile din scurt făcute și a fost foarte mult de muncă, nu am făcut acest lucru. Pentru că au plecat majoritatea jucătorilor am ajuns în această situație. Cei doi jucători greci au venit în ultima parte a pregătirii. Le trebuie și lor o perioadă de acomodare și sunt sigur că vor atinge așteptările noastre.

În privința obiectivului, spuneați că este acela de a rămâne în Liga a doua. Nu atacați promovarea anul acesta, să înțeleg?

– Nu avem cum să atacăm promovarea. Este un an puțin mai greu la noi… Acum trebuie să formăm din nou o echipă cu caractere, o echipă care să dea totul pe teren. Este o combinație între jucătorii tineri, sunt șapte, opt jucători tineri care au venit de la alte echipe, și doi, trei jucători de la juniori, și jucătorii cu experiență pe care i-am adus. Sperăm ca în această formulă să ne îndeplinim obiectivul.

Cum vedeți următoarea confruntare, cea cu Afumați?

– Din nou întâlnim o echipă nou promovată. Noi știm ce înseamnă echipele nou promovate, pentru că au un entuziasm și au o dorință de afirmare foarte mare. Afumați este o echipă bună din punctul meu de vedere, ținând cont că se află aproape de București. În general, echipele din jurul Bucureștiului sunt echipe arțăgoase care se leagă de toate mijloacele să câștige jocul. Cred că va fi un joc greu, dar am mare încredere în jucătorii noștri.

În meciul amical din perioada de pregătire ați pierdut cu cei de la Afumați, scor 1-0…

– Da, am avut un meci amical cu ei la Valea Iașului. A fost în perioada de pregătire în care s-au rulat și la noi, și la ei majoritatea jucătorilor și de aceea nu cred că este relevant meciul amical. Cred că totul va fi diferit la jocul oficial.

Citește și Un arbitru argeşean a oficiat în Turul 3 preliminar din Champions League

„Situația financiară nu este nici mai roz, nici mai tragică, e ca și până acum”

Ce ne puteți spune despre situația financiară?

– Situația financiară nu este nici mai roz, nici mai tragică, e ca și până acum. S-au făcut eforturi destul de mari ca să putem să continuăm în Liga a doua și să reușim să deblocăm transferurile. După cum știți, am avut transferurile blocate. Din acestă cauză am și întârziat cu prezentarea jucătorilor, pentru că le-am făcut în ultima clipă. Sunt niște proceduri la FIFA și a trebuit să le respectăm. Cam asta este situația financiară. Nu este nici mai rău, nici mai bine, ca și înainte. Mulțumim încă o dată celor care au făcut eforturi ca noi să continuăm cu echipa și să ne mișcăm cât de cât bine.

Consiliul local mai sprijină financiar echipa de fotbal?

– Consiliul Local Mioveni a sprijinit în perioada asta echipa de fotbal și sunt sigur că o va face în continuare. Dar și noi trebuie să avem grijă să facem unele reduceri, ca să putem să supraviețuim.

Sponsori noi la echipă au venit în ultima perioadă?

– Nu au venit deocamdată, îi așteptăm cu brațele deschise și ar fi un mare ajutor pentru noi dacă cineva ar veni să ajute echipa din punct de vedere financiar.

Citește și Jocurile Olimpice 2024: Cătălin Chirilă stabilește un nou record olimpic în proba de canoe simplu 1000 m

„Unii jucători au o lună întârziere, dar alţii sunt cu banii la zi”

Care este situația salariilor jucătorilor?

– Sunt unii jucători care au o lună de zile întârziere, dar sunt și alții care sunt cu banii la zi. Noi avem încredere că se vor rezolva lucrurile, pentru că de aceea muncim zi de zi, să aducem clubul pe o linie normală, o linie unde se poate face performanță.

Care este bugetul?

– Bugetul este aprobat pe an calendaristic și până în decembrie cel puțin bugetul este aprobat. Apoi, în anul 2025, o să vedem ce buget se va aproba.

Aproximativ putem estima un buget pentru anul acesta?

– Nu știu să vă spun cum este exact. Este un buget OK pentru Liga a doua.

Citește și Gigi Becali promite că returul cu Sparta Praga va fi la PRO TV: „Ce-i aia Voyo?”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...